Την πρόκριση η αυτοκαταστροφική Γιουνάιτεντ, το χειροκρότημα η συγκινητική Κόβεντρι!
i

©Photo by Crystal Pix/MB Media/Getty Images

Την πρόκριση η αυτοκαταστροφική Γιουνάιτεντ, το χειροκρότημα η συγκινητική Κόβεντρι!

Δημήτρης Χούπης 20:29 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 21.04.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το εισιτήριο στον τελικό του FA Cup νικώντας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 (3-3 κ.δ.) την Κόβεντρι, η οποία κατάφερε να επιστρέψει από το 0-3 της κανονικής διάρκειας.

Τι παιχνίδι είδαμε στο Γούμπλεϊ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0, η Κόβεντρι το έφερε στα ίσα, αλλά τελικά οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν την πρόκριση στον τελικό του FA Cup μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, νικώντας με 4-2 (3-3 κ.δ.).

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν με όρεξη το παιχνίδι, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για ένα γκολ, το οποίο τελικά το βρήκα στο 23'. Ο Νταλότ έβγαλε μια ωραία παράλληλη σέντρα, ο ΜακΤόμινεϊ πετάχτηκε και έκανε το 1-0, ενώ ο Μαγκουάιρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε με κεφαλιά το 2-0.

Οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαχ όμως είχαν κι άλλο γκολ με τον Μπρούνο Φερνάντες, o οποίος έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια και πέτυχε το τρίτο τέρμα της Γιουνάιτεντ. Παρόλα αυτά οι παίκτες της Κόβεντρι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ο Σιμς στο 71' μείωσε σε 3-1 και οκτώ λεπτά μετά ο Ο' Χάρε έκανε το 3-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Από εκεί και έπειτα οι τυπικά γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση και τη βρήκαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ράιτ ανέλαβε μια εκτέλεση πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα, έκανε το 3-3 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στα έξτρα τριάντα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 116ο λεπτό η Κόβεντρι έφτασε μια ανάσα από το να γυρίσει... τούμπα το ματς αλλά το σουτ του Σιμς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα στο 120΄ οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Τορπ, αλλά τελικά το γκολ δεν μέτρησε γιατί ο Ράιτ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση στον τελικό του FA Cup νικώντας με 4-2.