Κριστιάνο: «Δυσκολεύτηκα με την ζέστη στη Σαουδική Αραβία, περιμένω κι άλλους αστέρες να με ακολουθήσουν»

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images/Ideal Images

Κριστιάνο: «Δυσκολεύτηκα με την ζέστη στη Σαουδική Αραβία, περιμένω κι άλλους αστέρες να με ακολουθήσουν»

Κώστας Τόπας 11:02 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 14.06.2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραδέχτηκε ότι έπρεπε να προσαρμοστεί στη ζέστη και στο χρονοδιάγραμμα των προπονήσεων μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Αλ-Νασρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εντάχθηκε στην Αλ Νασρ τον Δεκέμβριο του 2022 για να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική του καριέρα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος αστέρας δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην ακραία ζέστη της Σαουδικής Αραβίας που συχνά βλέπει τον υδράργυρο να περνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι.

Για να ξεπεράσουν τη ζέστη, οι περισσότερες προπονήσεις γίνονται το βράδυ, κάτι που είναι διαφορετικό από το πώς ακολουθούν τα προπονητικά τους προγράμματα οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Ο Κριστιάνο πάντως παραδέχτηκε ότι πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

«Η μεγαλύτερη διαφορά που έχω βρει στη Σαουδική Αραβία είναι προφανώς η ζέστη και η προσαρμογή των προγραμμάτων για προπόνηση αργότερα την ημέρα όταν είναι πιο δροσερό το κλίμα. Αλλά το έχω συνηθίσει πλέον. Οι οπαδοί εδώ ήταν απίστευτοι για μένα, καλωσορίζοντας εμένα και όσους με ακολουθούν για να συνεχίσω αυτό το καταπληκτικό ταξίδι. Κάθε πρωτάθλημα και χώρα είναι διαφορετική και είμαι πολύ περήφανος που έχω ζήσει τρία διαφορετικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη και κέρδισα τίτλους σε όλα», είπε με την ιδιότητά του ως πρεσβευτής του LiveScore.

Ακολουθώντας τα βήματα του Κριστιάνο, ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά και ο Ενκολό Καντέ της Τσέλσι πρόκειται επίσης να είναι μέλος της Σαουδικής Pro League στην επόμενη σεζόν. Ο Πορτογάλος είναι ενθουσιασμένος με την άφιξη τέτοιων ταλέντων κορυφαίας ποιότητας και πιστεύει ότι το πρωτάθλημα θα αναπτυχθεί πάρα πολύ με την άφιξή τους.

«Δεν με εξέπληξε, αλλά με κάνει πραγματικά χαρούμενο να βλέπω ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν τώρα το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και πολλοί περισσότεροι παίκτες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έρθουν εδώ για να παίξουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο άλλοτε αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ο 38χρονος μεσοεπιθετικός θα στρέψει την προσοχή του στις διεθνείς του υποχρεώσεις καθώς πρόκειται να επιστρέψει στη δράση για την Πορτογαλία στον αγώνα ενάντια στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις 17 Ιουνίου, σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024.