Τιμωρία στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τη ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών στον Νίκο Γουίλιαμς

Τιμωρία στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τη ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών στον Νίκο Γουίλιαμς

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:59 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:33 - 22.05.2024

Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε να κλείσει μέρος του γηπέδου της Ατλέτικο Μαδρίτης, λόγω ρατσιστικών προσβολών στον Νίκο Γούλιαμς.

Μερικό κλείσιμο του γηπέδου Cívitas Metropolitano της Ατλέτικο Μαδρίτης στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Θέλτα και Οσασούνα, αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή.

Αιτία είναι οι ρατσιστικές προσβολές κατά του Νίκο Γουίλιαμς το περασμένο Σάββατο. Το περιστατικό σημειώθηκε στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Νίκο ετοιμαζόταν να εκτελέσει κόρνερ.

Κατευθύνθηκε προς τη δεξιά γωνία της επίθεσης όταν από την κερκίδα ένας οπαδός μιμήθηκε έναν πίθηκο. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα, πλησίασε τον ποδοσφαιριστή και ενεργοποίησε το πρωτόκολλο κατά των ρατσιστικών συμπεριφορών που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέσω του συστήματος ανακοινώσεων του γηπέδου ζητήθηκε να σταματήσουν οι ρατσιστικές φωνές, ενώ αρκετοί παίκτες των γηπεδούχων όπως ο Κόκε, ο Γκριεζμάν και ο Ντε Πολ πλησίασαν πρώτα τον Νίκο Γουίλιαμς και στη συνέχεια κατηγόρησαν τους οπαδούς για τη στάση τους.

Στην έκθεσή του ο διαιτητής του αγώνα έγραψε: «Στο 36ο λεπτό ο αγώνας που επρόκειτο να συνεχιστεί με ένα κόρνερ υπέρ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ένας ήχος που μιμείται έναν πίθηκο ακούστηκε από τη νότια κερκίδα. Την αντιλήφθηκε ο βοηθός διαιτητής. Ανακοινώσαμε ότι αυτές οι συμπεριφορές έπρεπε να σταματήσουν και ότι αν επαναλαμβάνονταν θα έπρεπε να σταματήσουμε ξανά, αλλά αυτή τη φορά μπαίνοντας όλοι στα αποδυτήρια».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά τη σύλληψη του οπαδού και την προβλέψιμη αποβολή του ως μέλος του συλλόγου, μπορεί να κάνει έφεση, αλλά είναι άγνωστο αν θα το πράξει, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής, εκτός από την ποινή αναφέρεται: «Η Ατλέτικος Μαδρίτης υποχρεούται πριν από τις 12:00 της 3ης Μαϊου, να προσδιορίσει το τμήμα των κερκίδων που θα κλείσει στο νότιο άκρο του γηπέδου. Η πρόσβαση στο κοινό στην εν λόγω περιοχή πρέπει να είναι κλειστή.

Επίσης, θα πρέπει να εμφανίζεται ένα μήνυμα με το οποίο θα καταδικάζονται βίαιες, ρατσιστικές, ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες πράξεις και συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο.

Ομάδα έκπληξη για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε – Μπορεί να διαδεχθεί πρώην άσο του ΠΑΟΚ
LA LIGA

18:19 - 30.04.2024

Ομάδα έκπληξη για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε – Μπορεί να διαδεχθεί πρώην άσο του ΠΑΟΚ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι είναι πιθανό ν’ αναλάβει την Πόρτο στη θέση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Μετά το ματς ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο Νίκο Γουίλιαμς σχολίασε για το γεγονός: «Πήγα να σουτάρω στην γωνία και άκουσα ήχους μαϊμούς. Δεν ήταν πολλοί. Παντού υπάρχουν ανόητοι. Ελπίζω σιγά σιγά αυτό να αλλάξει. Ο πανηγυρισμός μου έγινε με θυμό. Δεν είναι φυσιολογικό να σε προσβάλλουν για το χρώμα του δέρματός σου».

Ξέρω ότι υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι παντού, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης με στήριξαν, με καταλαβαίνουν, είναι απαράδεκτο να ακούω ήχους μαϊμούς, είδα και άκουσα τρεις τύπους να το κάνουν αυτό».