Ο Λε Ταλέκ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση κι ανέλαβε χρέη συμβούλου στη Ζενίτ

Νταμιάν Λε Ταλέκ

i

©Intime

Ο Λε Ταλέκ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση κι ανέλαβε χρέη συμβούλου στη Ζενίτ

Κώστας Τόπας 13:11 - 24.04.2024

Ο άλλοτε μέσος της ΑΕΚ, Νταμιάν Λε Ταλέκ αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ανέλαβε χρέη συμβούλου στη Ζενίτ.

Το καλοκαίρι του 2022, η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Νταμιάν Λε Ταλέκ, καθώς ο Γάλλος χαφ δεν υπολογίζονταν και η ομάδα με αυτόν τον τρόπο γλίτωσε το μεγάλο συμβόλαιό του της τάξεως των 650 με 700 χιλιάδων ευρώ.

Οι δύο πλευρές χώρισαν τους δρόμους τους, με τον Λε Ταλέκ να καταγράφει με τη φανέλα της Ενωσης 30 ματς και ένα γκολ. Μετά την ΑΕΚ, ο Γάλλος μέσος έγινε παίκτης της ρωσικής Τορπέντο. Εκεί όμως δεν παρέμεινε για μεγάλο διάστημα, καθώς το περσινό καλοκαίρι ο Γάλλος πήρε μεταγραφή στην Σοσό, η οποία έγινε και η όγδοη ομάδα στην καριέρα του, καθώς πλην της ΑΕΚ και της Τορπέντο έχει αγωνιστεί σε Ντόρτμουντ, Ναντ, Ούζχοροντ, Σαράνσκ, Ερυθρού Αστέρα και Μονπελιέ. Ακολούθησε ένα γρήγορο πέρασμα από την Ανόι στο Βιετνάμ για να έρθει η απόσυρσή του από την ενεργό δράση.Σ

Σήμερα, ο Νταμιάν Λε Ταλέκ ανακοινώθηκε από τη Ζενίτ. Ο Γάλλος θα έχει ρόλου συμβούλου στη ρωσική ομάδα και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ποδοσφαιρικών συνεργασιών με συλλόγους και οργανισμούς στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ρόλος του Λε Ταλέκ θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ποδοσφαιρικών συνεργασιών με συλλόγους και οργανισμούς στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1990 στο Poissy της Γαλλίας και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην τρέχουσα ομάδα της Ligue 1, Le Havre, πριν υπογράψει επαγγελματικά στη Ρεν το 2007. Συνέχισε να εκπροσωπεί τις Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ναντ, Μορντόβια Σαράνσκ, Ερυθρό Αστέρα, Μονπελιέ, ΑΕΚ, Τορπέντο Μόσχας, Σοσό και Ανόι.

Κέρδισε πολλές συμμετοχές για τη Γαλλία σε διάφορα επίπεδα νέων και κέρδισε τίτλους πρωταθλήματος τόσο στη Γερμανία όσο και στη Σερβία.

Όλοι στη Ζενίτ καλωσορίζουν τον Νταμιάν Λε Ταλέκ στον σύλλογο και του εύχονται ό,τι καλύτερο στη νέα του επαγγελματική προσπάθεια».