Οπαδοί της Λειψίας δέχθηκαν επίθεση με οξύ από ultras της Χάιντενχαϊμ

Οπαδοί Λειψίας

i

PrtScr

Οπαδοί της Λειψίας δέχθηκαν επίθεση με οξύ από ultras της Χάιντενχαϊμ

Κώστας Τόπας 14:20 - 22.04.2024

Το Σάββατο (20/04) την 30η αγωνιστική της Bundesliga, οι οπαδοί της Χαϊντενχάιμ τοποθέτησαν βουτυρικό οξύ στην κερκίδα των οπαδών της Λειψίας.

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους 1.500 οπαδούς της Λειψίας στο «Voith-Arena». Το Σάββατο, την 30η αγωνιστική της Bundesliga, οι οπαδοί της Χαϊντενχάιμ τοποθέτησαν βουτυρικό οξύ στην κερκίδα που προοριζόταν για τους ομολόγους τους στη Λειψία.

Το βουτυρικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο ταγγό βούτυρο ή στην παρμεζάνα, δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία κάποιου. Αναδίδει όμως μια πολύ έντονη και εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή. Η διοίκηση της Χάιντενχαϊμ πάντως ζήτησε συγγνώμη από τον αντίπαλό της για το περιστατικό.

Τελικά πέρασε η μπάλα; Ο λόγος που η La Liga δεν έχει ακόμα Goal-line technology (vid)
LA LIGA

09:31 - 22.04.2024

Τελικά πέρασε η μπάλα; Ο λόγος που η La Liga δεν έχει ακόμα Goal-line technology (vid)

Εντονες διαμαρτυρίες έχουν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα για το γεγονός ότι δεν καταλογίστηκε το γκολ που πέτυχε ο Λαμίν Γιαμάλ, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν πέρασε τη γραμμή ολόκληρη η μπάλα. Ποιος ο λόγος απουσίας του Goalline technology από την La Liga.

Η Λειψία που ιδρύθηκε από την αρχή το 2009 από τον όμιλο Red Bull, θεωρείται συχνά ένας από τους πιο μισητούς συλλόγους στη Γερμανία, ιδίως λόγω της έλλειψης ιστορίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που οπαδοί της Χάιντενχαϊμ επιτίθενται στο κλαμπ που βρίσκεται στην περιοχή της Σαξονίας. Το 2015, εκατοντάδες εισιτήρια με την εικόνα του ιδρυτή της Red Bull πετάχτηκαν στο λεωφορείο των παικτών της Λειψίας καθώς έφτασαν στο γήπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λειψία άρπαξε τη νίκη στο τέλος του αγώνα χάρη σε ένα γκολ του Λοΐς Οπεντά, με 2-1. Στη βαθμολογία, οι παίκτες του Αλεξάντερ Τσίκλερ είναι τέταρτοι στην Bundesliga (και ως εκ τούτου ουσιαστικά προκρίθηκαν για το Champions League), δύο βαθμούς μπροστά από τη Ντόρτμουντ.