Λεωνίδας Βόκολος: Ο «αρχιτέκτονας» της Λαμίας έβαλε τη σφραγίδα του σε μία εκπληκτική σεζόν

Λεωνίδας Βόκολος

i

© Intime

Λεωνίδας Βόκολος: Ο «αρχιτέκτονας» της Λαμίας έβαλε τη σφραγίδα του σε μία εκπληκτική σεζόν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:34 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 23.04.2024

Η ονειρική σεζόν της Λαμίας, οι μεγάλες νίκες υπό τις οδηγίες του Λεωνίδα Βόκολου, η είσοδος στα playoffs και το μέλλον του Έλληνα τεχνικού, για το οποίο δεν έχουν υπάρξει οριστικές εξελίξεις...

Μετά τη λήξη της τρέχουσας σεζόν, το όνομα του Λεωνίδα Βόκολου θα απασχολήσει την αθλητική επικαιρότητα, καθώς το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού με τη Λαμία ολοκληρώνεται και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική εξέλιξη σχετικά με το μέλλον του.

Πριν μερικά 24ωρα, ο ίδιος μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV για την επόμενη μέρα, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στις επαφές που έχουν γίνει με τη διοίκηση.

«Η επόμενη μέρα είναι ξεκάθαρη για εμένα. Για εμένα ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα η Λαμία. Έχω αφιερώσει όλο μου το σεβασμό στην ομάδα και το κόσμο της και δεδομένου ότι είμαι ένας άνθρωπος που εκτιμώ κάποια πράγματα και όλα μου τα χρόνια παλεύω και προσπαθώ να διατηρώ την αξιοπρέπειά μου ψηλά, εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τη Λαμία, ούτε έχω μιλήσει, ούτε θα μιλήσω με κάποια ομάδα.

Οι επικείμενες αλλαγές στο πρόγραμμα της Stoiximan Super League και στον τελικό του Κυπέλλου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:30 - 22.04.2024

Οι επικείμενες αλλαγές στο πρόγραμμα της Stoiximan Super League και στον τελικό του Κυπέλλου

Πώς η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League επηρεάζει το πρόγραμμα των playoffs της Stoximan Super League, αλλά και την ημερομηνία διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Σαφώς και έχει γίνει μία πρώτη επαφή με τη διοίκηση. Όπως είπα και πριν, το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αλλά η διάθεση από τη πλευρά μου είναι πολύ ξεκάθαρη, όπως είπα και πριν, έχω μάθει στη ζωή μου να εκτιμώ τα συμβόλαια που έχω και αυτή τη στιγμή εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τη Λαμία δεν υπάρχει τίποτα άλλο, καμία συζήτηση με καμία άλλη ομάδα. Η προτεραιότητά μου είναι και θα είναι η Λαμία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα δεδομένα που υπάρχουν για το μέλλον του και τις συγκεκριμένες δηλώσεις, το Sportal σας παρουσιάζει το έργο που έχει προσφέρει ο «αρχιτέκτονας» της Λαμίας αυτά τα δύο χρόνια.

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2023 όταν η Λαμία, ακολούθησε μία πορεία με θετικό πρόσημο. Προηγουμένως, υπό τις οδηγίες του Σάββα Παντελίδη και του Τζιανλούκα Φέστα ο σύλλογος βρισκόταν σε πολύ άσχημο φεγγάρι. Ο Έλληνας τεχνικός, διαδέχθηκε τον Ιταλό όμως η θητεία του δεν κράτησε για πολύ. Με το κλαμπ να χάνει σε τρία διαδοχικά ματς (αποκορύφωμα το 1-4 του ΟΦΗ), ενώ βρίσκεται στην τελευταία θέση, εκείνος αποτέλεσε παρελθόν έπειτα από 13 αγώνες.

Τη θέση του πήρε ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος κλήθηκε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας την ημέρα που... γιόρταζαν οι ερωτευμένοι. Εκείνος ανακοινώθηκε επίσημα στις 14 του Φλεβάρη, δίχως να γνωρίζει πως θα γινόταν ο «Βαλεντίνος» των Φθιωτών. Το ντεμπούτο του δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, αφού ο σύλλογός του ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 3-1. Όμως, εκείνος μεταμόρφωσε την εικόνα της ομάδας και με εξαίρεση το ματς με τους «ερυθρόλευκους» και δύο ακόμη (ΠΑΟΚ - ΟΦΗ), κατόρθωσε να τη βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη. Όμως για να παραμείνει εκτός αυτής έπρεπε να κάνει ένα μικρό θαύμα...

Ο Ιωνικός και το «καμίνι» της Νίκαιας

Στις 13 Μαΐου του 2023, το κλαμπ αντιμετώπιζε τον Ιωνικό, στην τελευταία αγωνιστική των playouts της Super League. Η ήττα θα ήταν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού εκτός του αγώνα η Λαμία θα έχανε και τη θέση της στην πρώτη κατηγορία. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με εφιαλτικό τρόπο στη Νίκαια, η οποία πριν τη σέντρα μετατράπηκε σε... καμίνι.

Οι φιλοξενούμενοι έχαναν με 2-0, πριν καν ολοκληρωθεί το Α' μέρος. Όμως με ένα γκολ του Κρίστοφερ Νούνιες και ένα του Ζόραν Τόσιτς οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-2 και με αυτόν τον τρόπο πήραν την ισοπαλία, που τους κράτησε στη Super League.

Tα μεγάλα ματς της σεζόν 2023-24

Με την έλευση της νέας σεζόν, η Λαμία έδειξε τις προθέσεις της. Ο Βόκολος πρόσφερε στην ομάδα του αρκετά μεγάλα αποτελέσματα, κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους.

Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, ο σύλλογος της Φθιώτιδας πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Άρη. Με την ίδια ομάδα, τον Δεκέμβριο πήρε ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης», σε ένα ματς το οποίο ο Μάλτσι της χάρισε το «Χ» στο 95'. Μία αγωνιστική αργότερα ήρθε μία μεγάλη νίκη, όταν το κλαμπ της Στερεάς Ελλάδας νίκησε στην έδρα του τον Ολυμπιακό. Αποκορύφωμα της σπουδαίας πορείας ήταν η ισοπαλία στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που από το 39' έπαιζε με 10 παίκτες.

Τα πεπραγμένα στα playoffs

Μπορεί μέχρι στιγμής σε αυτές τις έξι αγωνιστικές των playoffs η Λαμία να μην έχει γευτεί το τρίποντο της νίκης, όμως έχει καταφέρει να παρουσιαστεί αρκετά ανταγωνιστική σε κάποια ματς. Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν οι αγώνες σε Τούμπα και Λεωφόρο.

Η ομάδα της Φθιώτιδας ηττήθηκε με το ίδιο σκορ κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (3-1), όμως και στις δύο περιπτώσεις άνοιξε το σκορ και ζόρισε αρκετά τον αντίπαλό της.

Οι παίκτες - κλειδιά

Kάθε μαέστρος χρειάζεται τους κατάλληλους οργανοπαίχτες για να ακουστεί ωραία η μουσική. Σε αυτή ο Καρλίτος αποτέλεσε μέχρι πριν κάποιους μήνες το... τύμπανο, αφού ο Ισπανός σέντερ φορ φρόντισε να κάνει αρκετή φασαρία γύρω από το όνομά του. Ο ίδιος μέτρησε συνολικά 10 γκολ και 4 ασίστ σε 22 ματς, με αποτέλεσμα τα βλέμματα από το εξωτερικό να μην αργήσουν να έρθουν.

Η Αστάνα τον έκανε δικό της και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκου άνοιξε νέο σταθμό στην καριέρα του.

Σημαντικό ρόλο στην ομάδα έπαιξε και παίζει και ο... πολυσυζητημένος Σωτήρης Τσιλούλης, ο οποίος έχει καταγράψει 5 γκολ κι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή του Λεωνίδα Βόκολου. Ένας ακόμα παίκτης - κλειδί για τον Έλληνα τεχνικό είναι και ο Βικίντας Σλίβκα, με τον Λιθουανό μέσο να συμβάλλει τα μέγιστα στη μεσοεπιθετική οργάνωση της ομάδας του αλλά και στην ανασταλτική της λειτουργία.