Απίστευτο! Η Ligue 1 κινδυνεύει να μείνει χωρίς τηλεοπτικό πάροχο - Τα μέτρα που εξετάζει η διοργανώτρια αρχή

Απίστευτο! Η Ligue 1 κινδυνεύει να μείνει χωρίς τηλεοπτικό πάροχο - Τα μέτρα που εξετάζει η διοργανώτρια αρχή

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:29 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 08.06.2024

Χωρίς τηλεοπτική προβολή κινδυνεύουν να μείνουν οι αγώνες της Ligue 1 για τη νέα σεζόν, αφού τα συμβόλαια με τους παρόχους ολοκληρώθηκαν. Από πλευράς της η Λίγκα εξετάζει λύσεις για το συγκεκριμένα πρόβλημα και μία από αυτές είναι η δημιουργία δικού της καναλιού.

Έχοντας εννέα βαθμούς διαφορά από τη Μονακό, η Παρί Σεν Ζερμέν τερμάτισε στην κορυφή της φετινής Ligue 1. Μία Ligue 1 που προβάλλεται σε ουκ ολίγες χώρες ανά τον κόσμο, αποτελώντας ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Ωστόσο, αυτό που παρακολουθούν εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλη την υφήλιο, αποτελεί θέμα συζήτησης όσον αφορά την προβολή του στη Γαλλία. Αναλυτικά, οι συμφωνίες με Amazon και Canal+ έφτασαν στο τέλος τους και η Ligue 1 έβαλε ένα αντίτιμο για την περίοδο 2024-25 που της γύρισε «μπούμερανγκ». Η διοργανώτρια αρχή ήλπιζε σε deal ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ωστόσο η προσπάθειά της έπεσε στο κενό.

Ο μοναδικός πάροχος που έφτασε κοντά στην επιθυμία της Ligue 1 ήταν το δίκτυο «DAZN», ωστόσο δεν πρόσφερε τα χρήματα που ζητήθηκαν. Κάπως έτσι, λίγους μήνες πριν την έναρξη της σεζόν 2024-25 και το γαλλικό πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα συμφωνία μετάδοσης των αγώνων του. Παρόλα αυτά, η λίγκα μοιάζει να έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο, σε περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί συμβόλαιο.

Συγκεκριμένα, στην άκρη έχουν μαζευτεί κάποια χρήματα και αυτά αφορούν τη δημιουργία ενός καναλιού, το οποίο θα διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου η ίδια η Ligue 1. Ωστόσο αυτό μοιάζει ακόμα να μην υλοποιείται, αφού πρώτα εκείνη θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να βρει κάποια συμφωνία από τα μεγάλα brand. Βέβαια, η εναλλακτική έχει εξεταστεί ενδελεχώς και το Δ.Σ. του γαλλικού πρωταθλήματος μοιάζει να έχει αποφασίσει και για το αντίτιμο που θα πληρώνουν οι τηλεθεατές.

Αυτό που διαρρέεται από ΜΜΕ της χώρας είναι πως αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν ένα μηνιαίο ποσό ύψους 25 ευρώ, έχοντας πρόσβαση σε όλους τους αγώνες της λίγκας. Μάλιστα στελέχη της φαίνεται να υποστήριξαν πως αυτή η τιμή «δεν είναι απαγορευτική» για τον μέσο φίλαθλο, ενώ είναι πεπεισμένοι πως μπορεί εύκολα να φτάσει τα 2 εκατομμύρια συνδρομητές. Όλα θα κριθούν το ερχόμενο διάστημα...

Tags: