Το Στρασβούργο ταπείνωσε τη Λιόν

Το Στρασβούργο ταπείνωσε τη Λιόν

Κώστας Τσιακλής 00:11 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 14.08.2023

Σπουδαία νίκη εντός έδρας με 2-1 πέτυχε το Στρασβούργο κόντρα στη Λιόν.

Με το δεξί μπήκε το Στρασβούργο και με το αριστερό η Λιόν στη φετινή σεζόν του γαλλικού πρωταθλήματος.

Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της πρεμιέρας στη Ligue 1, το Στρασβούργο επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Λιόν. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν υπέπεσε σε πολλά λάθη και τα πλήρωσε, αφού τα εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.

Αρχικά το Στρασβούργο προηγήθηκε στο 63’ με εκτέλεση φάουλ του Μπελεγκάρντ, ενώ ο ίδιος στο 76’ ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ της ομάδας του. Συγκεκριμένα, η ασίστ του στον Μοτιμπά, είχε ως αποτέλεσμα το 2-0. Η Λιόν μείωσε με τον Αργεντινό Ταλιαφίκο στο 88’.

Η Ναντ νωρίτερα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα με στραβοπάτημα. Τα «καναρίνια» ηττήθηκαν 2-1 εντός έδρας από την Τουλούζ στην πρεμιέρα της νέας σεζόν στη Ligue 1. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν μερικούς μήνες στον τελικό του Κυπέλλου και η Τουλούζ πήρε το τρόπαιο με νίκη 5-1. Η Ναντ αν και προηγήθηκε μόλις στο 12ο λεπτό, δέχθηκε δύο γκολ από την Τουλούζ στο δεύτερο 45λεπτο.

Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 90ό λεπτό και ήταν η... χαριστική βολή στη Ναντ. Σ’ εκείνο το σημείο ήταν στο γήπεδο και ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος αποκτήθηκε πριν τρεις μέρες από τη Ναντ έκανε ντεμπούτο, αφού αντικατέστησε στο 68ο λεπτό τον Σαμουέλ Μουτουσαμί.

Η Μονακό, παράλληλα, επιβλήθηκε 4-2 εκτός έδρας της Κλερμόν, ενώ η Χάβρη απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 από τη Μονπελιέ, χάρη στο γκολ του Σαμουέλ Γκραντσίρ στο 89΄.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ