Οι οπαδοί που δεν κατάφεραν να δουν τον Μέσι να παίζει στο Χονγκ Κονγκ θα αποζημιωθούν κατά 50% υπό έναν όρο

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Οι οπαδοί που δεν κατάφεραν να δουν τον Μέσι να παίζει στο Χονγκ Κονγκ θα αποζημιωθούν κατά 50% υπό έναν όρο

Κώστας Τόπας 12:35 - 19.03.2024

Αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια πολλών οπαδών που δεν κατάφεραν να δουν τον Λιονέλ Μέσι να παίζει στο Χονγκ Κονγκ, οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανακοίνωσαν ότι θα αποζημιωθούν, υπό έναν όρο.

Οι οπαδοί του Λιονέλ Μέσι, που δεν μπόρεσαν να δουν το είδωλό τους να παίζει, κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού αγώνα στο Χονγκ Κονγκ, θα μπορούν να αποζημιωθούν με 50%, υπό την προϋπόθεση ότι να συμφωνήσουν ότι δεν θα κινηθούν νομικά.

Ο Λιονέλ Μέσι και η αμερικανική ομάδα του Ίντερ Μαϊάμι προκάλεσαν την οργή των θεατών όταν ο Αργεντινός παρέμεινε στον πάγκο στις 4 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον μιας τοπικής ομάδας παικτών που έπαιζαν στο Χονγκ Κονγκ. Ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αναφέρει έναν τραυματισμό που τον εμπόδιζε να αγωνιστεί.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση παραίτησης από οποιαδήποτε δίωξη

Οι θεατές είχαν πληρώσει έως και 4.800 δολάρια του Χονγκ Κονγκ (570 ευρώ) για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και πολλοί είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία του Αργεντινού αστέρα, αλλά κυρίως για τη στάση του, επειδή δεν είχε απευθυνθεί στο κοινό για να απολογηθεί. Ο «Pulga» έπρεπε μάλιστα να εξηγήσει την απουσία του, για να διασφαλίσει συγκεκριμένα ότι η απουσία του στο γήπεδο δεν οφείλεται σε «πολιτικούς λόγους» και να θυμηθεί τις «πολύ καλές και πολύ στενές» σχέσεις του με την Κίνα.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ βρίσκονται τακτικά στο στόχαστρο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την εφαρμογή στην ημιαυτόνομη επικράτεια ενός νόμου για την εθνική ασφάλεια που βοήθησε να φιμωθεί η πολιτική αντιπολίτευση. Ο διοργανωτής αυτής της συνάντησης, Τάτκλερ Άσια, ανακοίνωσε τελικά ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων «που τα αγόρασαν μέσω επίσημων διαύλων» για αυτή την αναμέτρηση θα έχουν τη δυνατότητα να τους επιστραφούν έως και 50%, υπό τον όρο ιδίως ότι πρέπει να συμφωνήσουν να μην κινηθούν νομικά.

Ο Μέσι έπαιξε στην Ιαπωνία μέρες μετά. Οπως τόνισε, μετάνιωσε που δεν μπόρεσε να παίξει στο Χονγκ Κονγκ λόγω ενός «πρησμένου και επώδυνου» τραυματισμού στη βουβωνική χώρα. Αυτό μόνο εξόργισε περισσότερο τους θαυμαστές του και τροφοδότησε τις θεωρίες συνωμοσίας. Το κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times κατηγόρησε τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα του Ίντερ Μαϊάμι για «πολιτικά κίνητρα» με στόχο να «ντροπιάσουν» το Χονγκ Κονγκ.

Ο Μέσι απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι τρέφει «ιδιαίτερη αγάπη» για τον λαό της Κίνας. Η αντίδραση εναντίον του διήρκεσε εβδομάδες και είδε Κινέζους αξιωματούχους να ακυρώνουν δύο φιλικά με την Αργεντινή που πρόκειται να διεξαχθούν στη χώρα αυτόν τον μήνα. Αυτό ήταν σε αντίθεση με τη βρυχηθή υποδοχή που έλαβε ο Μέσι τον περασμένο Ιούνιο, όταν η Αργεντινή έπαιξε με την Αυστραλία σε ένα φιλικό παιχνίδι στο Εργατικό Στάδιο του Πεκίνου.