Θέλει «πακέτο» Αμορίμ και Γκονσάλο Ινάσιο η Λίβερπουλ

Γκονσάλο Ινάσιο

i

©Photo by Gualter Fatia/Getty Images

Θέλει «πακέτο» Αμορίμ και Γκονσάλο Ινάσιο η Λίβερπουλ

Δημήτρης Χούπης 13:22 - 14.04.2024

Η Λίβερπουλ την ίδια ώρα που συνδέεται με τον προπονητή της Σπόρτινγκ, Ρούμπεν Αμορίμ, φαίνεται ότι θέλει και τον στόπερ της πορτογαλικής ομάδας, Γκονσάλο Ινάσιο.

Η Λίβερπουλ όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν, ολοένα και σκέφτεται την επόμενη μέρα, στη μετά εποχή Γιούργκεν Κλοπ. Οι «κόκκινοι» έχουν ως πρώτο όνομα για τον πάγκο τους τον Ρούμπεν Αμορίμ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την οποία έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Ενώ φέτος είναι μέχρι στιγμή στην πρώτη θέση.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε ειπωθεί πως ο αγγλικός σύλλογος είχε έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Πορτογάλο τεχνικό, κάτι που η ίδια η ομάδα διέψευσε. Ενώ στη συνέχεια το αρνήθηκε και ο ίδιος.

Η στιγμή που ο Τεν Χαχ έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου ενοχλημένος: «Δε σχολιάζω» (vid)
PREMIER LEAGUE

09:42 - 14.04.2024

Η στιγμή που ο Τεν Χαχ έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου ενοχλημένος: «Δε σχολιάζω» (vid)

Ο Έρικ Τεν Χαχ μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για τη χειρότερη πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ιστορία της Premier League αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου, όντας φανερά ενοχλημένος.

«Ξεκινώντας από την πρώτη ερώτηση, αυτή είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσω για το μέλλον μου. Δεν υπήρξε συνέντευξη, πολύ περισσότερο συμφωνία, το μόνο πράγμα που θέλουμε όλοι εδώ είναι να είμαστε πρωταθλητές με τη Σπόρτινγκ, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Είμαι προπονητής της Σπόρτινγκ, δεν υπήρξε συνέντευξη ή συμφωνία με κανέναν σύλλογο, απλά είμαι επικεντρωμένος όπως πάντα στην υπεράσπιση του συλλόγου μου. Καθώς δεν έχω τίποτα άλλο να πω, δεν θα υπάρξουν συνεντεύξεις ή συμφωνίες με τον προπονητή της Σπόρτινγκ. Το θέμα έχει λυθεί πλήρως, είτε για αυτόν είτε για άλλον σύλλογο», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος.

Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον ίδιο υπάρχει και τον θεωρεί ως πρώτο φαβορί για την αντικατάσταση του Κλοπ. Ωστόσο οι «κόκκινοι» φαίνεται ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως υπάρχει ένα ενδεχόμενο ο Αμορίμ να κάτσει στον πάγκο της ομάδας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει στο στόχαστρό της και τον στόπερ της Σπόρτινγκ, Γκονσάλο Ινάσιο.

Η Λίβερπουλ είχε δείξει ενδιαφέρον για τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό και το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο τελικά δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση για την περίπτωσή του. Τη φετινή σεζόν κάπως έτσι ίσως υπάρξει κάποια κρούση προς την ομάδα της Λισαβόνας, ανάλογα και με το πως θα κινηθεί η κατάσταση με τον Αμορίμ.

Ο 22χρονος στόπερ αποτελεί «παιδί» των τμημάτων υποδομής της Σπόρτινγκ, με την οποία έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και μετράει 164 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 15 γκολ και εννέα ασίστ. Ενώ αποτελεί και διεθνής με την πρώτη ομάδα της Πορτογαλίας, έχοντας έξι συμμετοχές και δύο γκολ.