Λουίς Ενρίκε: «Υπάρχει ένας παίκτης που δεν θα έπαιρνα στο Μουντιάλ»
i

Λουίς Ενρίκε/©Intime

Λουίς Ενρίκε: «Υπάρχει ένας παίκτης που δεν θα έπαιρνα στο Μουντιάλ»

Κώστας Τόπας 10:13 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 13.12.2022

Ο Λουίς Ενρίκε αποκάλυψε ότι δεν θα συμπεριελάμβανε έναν παίκτη στη λίστα της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το έκανε έπειτα από συμβουλή του υπόλοιπου τεχνικού τιμ.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των «φούριας ρόχας» μόλις από τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Μαρόκο, ο Λουίς Ενρίκε αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία. Οι Ισπανοί δεν έχασαν χρόνο και ανακοίνωσαν γρήγορα το όνομα του αντικαταστάτη του, καθώς ανακοίνωσαν τον Λουίς ντε λα Φουέντε.

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από την ισπανική ομάδα σε μια χαλαρή συνομιλία με τον γνωστό streamer, Ιμπάι Λάνος στο Twitch. Ο Αστουριανός τεχνικός έθιξε όλα τα θέματα, μίλησε για τον ρόλο της Ισπανίας αλλά και για τη λίστα των παικτών που πήρε μαζί του στο Κατάρ.

«Το κακό είναι ότι σε 90 λεπτά ή 120, όπως συμβαίνει, όλα μπορούν να πάνε στο διάολο. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι με το Μαρόκο, αλλά έχω μια θετική ανάγνωση για το τι ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω πάει με την εθνική ομάδα για τέσσερα χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε τα μαθηματικά, είμαι πολύ ήρεμος με ό,τι έχω κάνει και ό,τι έχω προσπαθήσει. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ενθουσιασμό και επιθυμία να ξαναδούμε την ομάδα», τόνισε αρχικά κάνοντας τον απολογισμό του στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον πάγκο.

Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, φυσικά. Προσπάθησα να πάρω τους καλύτερους και αυτούς που θεωρούσα ότι ενσαρκώνουν την ιδέα μου. Οι περισσότερες αποφάσεις στη λίστα είναι μετά από συμφωνία και με το επιτελείο μου. Θα ήθελα να κάνω μια αλλαγή, υπάρχει ένα που δεν θα έπαιρνα, θα έβγαζα ένα και θα έβαζα ένα άλλο», ανέφερε αρχικά για να προβλέψει στη συνέχεια τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν το Μαρόκο φτάσει στον τελικό. Κοιτάξτε πόσο τρελό, αλλά το αξίζει απόλυτα. Αν πρέπει να διαλέξω, θα ήθελα να κερδίσει η Αργεντινή λόγω του τί σημαίνει για το ποδόσφαιρο ο Λέο Μέσι», συμπλήρωσε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει και για τον διάδοχο του Λουίς Ρουμπιάλες, «Είναι φαινόμενο, τον εμπιστεύομαι απόλυτα», κατέληξε ο 52χρονος προπονητής.