Λουίς Φαν Χάαλ: Έγραψε ιστορία ο Ολλανδός
i

Λουίς Φαν Χάαλ/Rico Brouwer/Getty Images/Ideal Images

Λουίς Φαν Χάαλ: Έγραψε ιστορία ο Ολλανδός

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:30 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 30.11.2022

Η νίκη της Ολλανδίας επί του Κατάρ (2-0) ήταν... μοναδική για τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Η Ολλανδία χθες (29/11) νίκησε το Κατάρ άνετα με 2-0 επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Οι «οράνιε» με δύο νίκες και μία ισοπαλία στον όμιλο κατέλαβαν την πρώτη θέση με 7 βαθμούς και πήραν την πρόκριση για τους «16». Μαζί της και η Σενεγάλη που επικράτησε του Εκουαδόρ (2-1) ως δεύτερη. 

Χάκπο στο πρώτο ημίχρονο (26') και Ντε Γιονγκ στο δεύτερο (49') διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 και παράλληλα έδωσαν και τυπικά στην Ολλανδία την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το Κατάρ από την άλλη έγινε η πρώτη διοργανώτρια χώρα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν παίρνει ούτε βαθμό στους ομίλους.

Η νίκη αυτή της Ολλανδίας ήταν ιστορική για τον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο 71χρονος προπονητής των «οράνιε» έγινε ο πρώτος αήττητος κόουτς στην ιστορία του Μουντιάλ έχοντας δώσει δέκα ή περισσότερους αγώνες. Σε αυτά έχει επτά νίκες κόντρα σε Ισπανία, Αυστραλία, Χιλή, Μεξικό, Βραζιλία, Σενεγάλη και Κατάρ και τρεις ισοπαλίες κόντρα σε Κόστα Ρίκα, Αργεντινή και Εκουαδόρ

Να θυμίσουμε ότι η Ολλανδία στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε μία αναμέτρηση που ο 71χρονος κόουτς έχει την ευκαιρία να διευρύνει το σερί του.