Χάμες Ροντρίγκες και Φαλκάο απαιτούν την απελευθέρωση του πατέρα του Λουίς Ντίας

Ο Χάμες Ροντρίγκες

i

© Intime

Χάμες Ροντρίγκες και Φαλκάο απαιτούν την απελευθέρωση του πατέρα του Λουίς Ντίας

Κώστας Τόπας 15:40 - 08.11.2023

Οι Κολομβιανοί επιθετικοί της Ράγιο και της Σάο Πάολο εξέφρασαν τη στήριξή τους στον παίκτη της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίας, του οποίου ο πατέρας έχει απαχθεί εδώ και 10 μέρες.

Ο πατέρας του Λουίς Ντίας έχει πέσει θύμα απαγωγής από τον Κολομβιανό αντάρτη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) για συνολικά δέκα ημέρες. Ημερομηνία κατά την οποία το κολομβιανό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι συμφώνησε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια, τη δυσφορία και, κυρίως, τη στήριξή του στον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, του οποίου η απόγνωση να ζήσει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από μια τέτοια κατάσταση μπορεί να συνορεύει με την πιο απόλυτη ερήμωση.

Στα κοινωνικά δίκτυα, άλλοι Κολομβιανοί συμπαίκτες του Λουίς Ντίας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον εξτρέμ της Λίβερπουλ. Οπως ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, ο οποίος στα social media έγραψε: «Είμαστε μαζί σου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ζητάμε σεβασμό και αλληλεγγύη... Ελευθερία για τον πατέρα σου και όλους όσους απήχθησαν!».

Από την πλευρά του, ο Ρανταμέλ Φαλκάο, επιθετικός της Ράγιο Βαγιεκάνο, δήλωσε στο Χ: «Απαιτούμε την απελευθέρωση του Λουίς Μανουέλ Ντίαζ , πατέρα του Λουίς Ντίας και όλων όσων απήχθησαν».

Στον αγώνα Τζούνιορ ντε Μπαρρανκίγια-Ατλέτικο Ουίλα, οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο γήπεδο με δύο πανό που έγραφαν: «Ελευθερία για τον μπαμπά! Κράτα γερά» και «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας και την οικογένειά σας. Είμαστε εδώ για εσάς!».

Πάντως, η Παραστρατιωτική οργάνωση έχει ανακοινώσει ότι οι αντάρτικες μονάδες έχουν ήδη λάβει οδηγίες για να απελευθερώσουν τον Λουίς Μανουέλ Ντίας, αλλά ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή καθυστερούν τη διαδικασία...