Buzzer-beater αξίας 100 εκατομμυρίων και νίκη-χρυσάφι σε ματσάρα επτά γκολ για την Άρσεναλ!
i

©PrtScr

Buzzer-beater αξίας 100 εκατομμυρίων και νίκη-χρυσάφι σε ματσάρα επτά γκολ για την Άρσεναλ!

Ιάσονας Τσίλης 00:27 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 01:06 - 06.12.2023

Με γκολ του Ντέκλαν Ράις στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο οποίος τη σώζει ξανά όπως και με τη Γιουνάιτεντ και κάνει απόσβεση τα 100 εκατομμύρια που δαπάνησε η Άρσεναλ, η ομάδα του Αρτέτα πήρε μια πολύτιμη νίκη με 4-3 κόντρα στη Λούτον, και θα βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της Premier League μετά τη λήξη της αγωνιστικής.

Η Αρσεναλ τα βρήκε σκούρα στην έδρα της αξιόμαχη Λούτον όμως κατάφερε να φύγει με το τρίποντο χάρη σε γκολ του Ντέκλαν Ράις στο 90+7' (3-4). Η νίκησε αυτή ήταν αρκετή για να κρατήσει τους "κανονιέρηδες" στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 20', στην πρώτη ουσιαστική φάση του παιχνιδιού. Μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Σάκα, ο Μαρτινέλι εκτέλεσε άψογα μέσα από την περιοχή και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Πέντε λεπτά αργότερα η Λούτον ισοφάρισε. Έπειτα από κόρνερ του Ντάουτι, ο Όσο με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Ράγια να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, οι «κανονιέρηδες» πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Μετά από ωραία σέντρα του Ουάιτ, ο Ζεσούς έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε στο κρίσιμο αυτό σημείο, στέλνοντας την Άρσεναλ μπροστά στα αποδυτήρια.

Η Λούτον όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από αυτό το γκολ, αλλά ισοφάρισε ξανά στο 49' με τον ίδιο τρόπο. Ο Ντάουτι εκτέλεσε και πάλι το κόρνερ, με τον Αντεμπάγιο να είναι αυτός που σκοράρει αυτή τη φορά, για το 2-2.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή και πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα, με τον Τάουνσεντ να δίνει στον Μπάρκλεϊ, ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό από πλάγια θέση και νίκησε τον Ράγια για το 3-2.

Η χαρά όμως, δεν κράτησε πολύ για τη Λούτον. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, μετά από ένα τυφλό γέμισμα του Σάκα, ο Ζεσούς γύρισε εξαιρετικά στον Χάβερτς ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Καμίνσκι και ισοφάρισε για την Άρσεναλ.

Στο 87' οι «κανονιέρηδες» άγγιξαν το 4-3, με τον Καμίνσκι όμως να αποκρούει την κεφαλιά του Χάβερτς.

Η λύτρωση για την Άρσεναλ ήρθε στο 97', όταν μετά από σέντρα του Έντεγκααρντ, ο Ράις έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3, με τους παίκτες του Αρτέτα να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς για μια νίκη, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί «χρυσή» στο φινάλε της σεζόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (16ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ