Απίστευτο: Πρώτος αποκλεισμός του Λουτσέσκου στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ

Ραζβάν Λουτσέσκου

i

©Intime

Απίστευτο: Πρώτος αποκλεισμός του Λουτσέσκου στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ

Στέλιος Βαρδάκης 15:58 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 22.02.2024

Η πρώτη φορά στην καριέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, που γεύεται με το συναίσθημα του αποκλεισμού από το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς όλες τις άλλες φορές είχε φτάσει στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός πως κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς έχασε με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι, πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποκλείεται από κάποια φάση των νοκ-άουτ του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ βρίσκεται στον πάγκο του Δικεφάλου του Βορρά. Τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν είχε καταφέρει σε όλες να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας δύο κατακτήσεις.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2017/18 είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, όπου κατάφερε να το κατακτήσει νικώντας με 2-0. Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ του με τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο του, έφτασε πάλι στον τελικό της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας ξανά την ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο αφού οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν στο τέλος, έχοντας νικήσει με 1-0 αυτή τη φορά.

Με την επιστροφή του στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, τη σεζόν 2021/22, ο Ρουμάνος προπονητής την οδήγησε σε ακόμα έναν τελικό, αυτή τη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν και ο πρώτος χαμένος τελικός για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με τους «πράσινους» να κερδίζουν με 1-0.

Το 2022/23 ο τελικός ήταν για ακόμη μια φορά ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν διαφορετικό, αφού ήταν σειρά των «κιτρινόμαυρων» να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι ότι ο Λουτσέσκου είχε κατορθώσει να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και με την Ξάνθη (στην οποία βρισκόταν πριν πάει στον ΠΑΟΚ) τη σεζόν 2014/15. Εκεί είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει την νίκη με 3-1.

Συνολικά στο θεσμό, ο Λουτσέσκου έχει σε 59 αγώνες, 34 νίκες, 13 ισοπαλίες και 12 ήττες. Στατιστικά που αν μη τι άλλο, μπορούν να χαρακτηριστούν εντυπωσιακά.