Πρώτη φορά κρίθηκε ένας ημιτελικός του Κυπέλλου στα πέναλτι
i

©Intime

Πρώτη φορά κρίθηκε ένας ημιτελικός του Κυπέλλου στα πέναλτι

Στέλιος Βαρδάκης 15:08 - 22.02.2024

Ένα εντυπωσιακό γεγονός καταγράφηκε χθες στην «Λεωφόρο», καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας ένας ημιτελικός κρίθηκε στα πέναλτι.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μας προσέφεραν έναν εντυπωσιακό ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι και στο τέλος πανηγύρισαν την πρόκριση οι «πράσινοι».

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στα πέναλτι. Ποτέ στο παρελθόν δεν έφτασε, είτε διπλός, είτε μονός ημιτελικός στα πέναλτι. Πολλοί κρίθηκαν στην παράταση, άλλοι στο πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ, παλαιότερα σε επαναληπτικό, αλλά ήταν η πρώτη φορά που η πρόκριση στον τελικό πέρασε από τη διαδικασία των πέναλτι.

Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να προκριθεί μία ομάδα, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Βέβαια, μία φορά χρειάστηκε να πάει στη διαδικασία των πέναλτι στη «Λεωφόρο» ο Παναθηναϊκός, σε ένα ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας για το τότε, Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο ματς ακυρώθηκε γιατί ο διαιτητής της αναμέτρησης, έπειτα από λάθος του, έληξε το ματς πριν ολοκληρωθούν όλες οι εκτελέσεις πέναλτι. Το παιχνίδι επαναλήφθηκε και η ομάδα της Βουλγαρίας νίκησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση.

Σε πέντε προηγούμενες φορές, πριν τη φετινή σεζόν, που ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί να παίζει πέναλτι στο Κύπελλο Ελλάδας, είχε μόλις μια επιτυχία κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς το 2007. Από εκεί και πέρα είχε μόνο αποτυχίες κατά σειρά από: ΑΕΚ στον τελικό του 1997, Άρης το 2000, Πανιώνιο το 2012 και Λαμία το 2017.

Τρεις προκρίσεις ο Παναθηναϊκός στα πέναλτι με τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες

Τρεις προκρίσεις ο Παναθηναϊκός στα πέναλτι με τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες

Ο Ντραγκόβσκι διαδέχθηκε τους Μπρινιόλι, Λοντίγκιν. Τρεις φορές στη διαδικασία των πέναλτι ο Παναθηναϊκός είχε διαφορετικούς γκολκίπερ και πανηγύρισε και τις τρεις.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός κράτησε ακόμα μία παράδοσή του, καθώς ποτέ δεν έχει αποκλειστεί στο Κύπελλο Ελλάδας όταν έχει κερδίσει το πρώτο ματς.