Η Λυών «λύγισε» τη Νις και συνεχίζει σε ανοδική τροχιά

Λυών - Νις

i

© PrtScr

Η Λυών «λύγισε» τη Νις και συνεχίζει σε ανοδική τροχιά

Πάνος Κορομηλάς 23:53 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 17.02.2024

Η Λυών επικράτησε της Νις με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Ορέλ Μανγκαλά από το πρώτο μέρος και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Λυών, που επικράτησε με 1-0 της Νις, στο ματς που άνοιξε την αγωνιστική δράση για την 22η αγωνιστική της Ligue 1. Ο Μανγκαλά πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 22ο λεπτό, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική αγωνιστική περίοδο που διανύει η ομάδα του Σάγκε. Στην δεύτερη θέση προσωρινά παραμένει η Νις, που έχει πλέον σε απόσταση αναπνοής τόσο τη Μονακό, όσο και την Μπρεστ.

Η Νις ξεκίνησε πιο επιθετικά, πήρε τον έλεγχο της μπάλας και προσπάθησε να απειλήσει.

Δημιούργησε μάλιστα και την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς στο 9ο λεπτό. Ο Τσό εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, όμως σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Λόπες.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Μανγκαλά.

Ο Νουαμά έκανε το γύρισμα από δεξιά και η μπάλα έφτασε στον Βέλγο χαφ, ο οποίος εκτέλεσε για το 1-0 της Λύων.

Ισορροπημένο το παιχνίδι και μετά την ανάπαυλα, με δυνατές μονομαχίες στον άξονα. Κοντά στην ισοφάριση έφτασε η ομάδα του Φαριόλι, με κοντινή κεφλιά του Ροσάριο στο 69'.

Αύξησε την πίεση της στα τελευταία λεπτά, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ με αποτέλεσμα να υποστεί τη δεύτερη διαδοχική ήττα. Παραμένει έτσι προσωρινά στη δεύτερη θέση με 39 βαθμούς, όμως τόσο η Μονακό όσο και η Μπρεστ έχουν την ευκαιρία να την προσπεράσουν αν κερδίσουν Τουλούζ και Μαρσέιγ αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η Λυών έφτασε στις τέσσερις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, και ανέβηκε στην 11η θέση της Ligue 1, δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω της το πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ