Παρελθόν ο Γκρόσο μετά από επτά ματς στον πάγκο της Λυών

Φάμπιο Γκρόσο

i

©printscreen

Παρελθόν ο Γκρόσο μετά από επτά ματς στον πάγκο της Λυών

Κώστας Τσιακλής 16:39 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 30.11.2023

Η Λυών, μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Φάμπιο Γκρόσο.

Η Λυών βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ligue 1 με επτά βαθμούς, γεγονός που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Οι Λιονέ έχουν πάρει μόλις μια νίκη απέναντι στη Ρεν των δέκα παικτών και αδυνατούν να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτή η εξέλιξη δεν άφησε άλλη επιλογή στη διοίκηση του συλλόγου, η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη (30/11) τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Φάμπιο Γκρόσο. Ο Ιταλός προπονητής ανέλαβε τη Λυών μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο η ομάδα ήταν αμείλικτη αφού σε επτά αγώνες είχε απολογισμό μια νίκη, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται επίσης ότι στο ματς με τη Λανς την ευθύνη της ομάδας θα έχει ο Πιέρ Σάγκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λυών: 

«Ο Πιέρ Σάγκε ορίστηκε προσωρινά ως ο επικεφαλής του επαγγελματικού ομίλου. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που προέκυψαν και μετά από μια εις βάθος ανάλυση της κατάστασης της επαγγελματικής ομάδας (αυτή τη στιγμή 18η στη Ligue 1) η Ολιμπίκ Λυών αποφάσισε να εφαρμόσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει στον τερματισμό του συμβολαίου του Φάμπιο Γκρόσο και των συνεργατών του, Ραφαέλε Λόνγκο, Φρανσέσκο Βακαριέλο, Βιτόριο Καρέγιο και Μάουρο Καρέτα.

Εν αναμονή της έκβασης αυτής της διαδικασίας, την προετοιμασία και την επίβλεψη του αγώνα στη Λανς, αυτό το Σάββατο στις 5:00 μ.μ., θα εξασφαλίσει ο Πιέρ Σάγκε με βοηθούς τους Τζέρεμι Μπρέγκετ, Ζαν-Φρανσουά Βουλιέζ, και Ρεμί Βερκουτρέ ως προπονητής τερματοφυλάκων.

Η Ολιμπίκ Λυών θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Φάμπιο Γκρόσο και τους αναπληρωτές του για τη συμμετοχή και τον επαγγελματισμό τους από τότε που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους ως επικεφαλής της επαγγελματικής ομάδας».

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη