Η Μάιντς ανακοίνωσε ότι ο Ελ Γκαζι επιστρέφει στις προπονήσεις αφού μετάνιωσε για το story του υπέρ της Παλαιστίνης

Ανουάρ Ελ Γκάζι

Η Μάιντς ανακοίνωσε ότι ο Ελ Γκαζι επιστρέφει στις προπονήσεις αφού μετάνιωσε για το story του υπέρ της Παλαιστίνης

Κώστας Τσιακλής 18:44 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 30.10.2023

Ο Ανουάρ Ελ Γκάζι επιστρέφει στις προπονήσεις της Μάιντς, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός σύλλογος.

Η Μάιντς ανακοίνωσε ότι ο Ανουάρ Ελ Γκάζι θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας αφού μετάνιωσε για το story που ανέβασε υπέρ της Παλαιστίνης.

Ο Ολλανδός εξτρέμ ήταν εκτός προπονήσεων από τις 17 Οκτωβρίου αφού ο γερμανικός σύλλογος θεώρησε τη φράση ««Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί» έχει αντισημιτικό χαρακτήρα. 

Η Μάιντς εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο Ελ Γκάζι θα επιστρέψει στις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου αφού μετάνιωσε για την πράξη του (να κοινοποιήσει story υπέρ της Παλαιστίνης). Συγκεκριμένα η Μάιντς αναφέρει τα εξής: 

«Ο Ανουάρ Ελ Γκάζι έχει λάβει επίσημη προειδοποίηση από το 1. FSV Mainz 05 για μια ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από δύο εβδομάδες. Σε αυτήν την ανάρτηση, ο 28χρονος Ολλανδός πήρε θέση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με τρόπο που δεν ήταν ανεκτός για τον σύλλογο. Ο σύλλογος ανέστειλε αμέσως τον παίκτη από τις προπονήσεις και τα αγωνιστικά του καθήκοντα, μετά τη θέση του.

Ο Ελ Γκάζι έχει αποστασιοποιηθεί από την ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, την οποία διέγραψε λίγα λεπτά αργότερα, σε πολλές συνομιλίες με τον σύλλογο. Μετανιώνει που δημοσίευσε την ανάρτηση και επίσης μετάνιωσε για τον αρνητικό αντίκτυπό της, ειδικά στον σύλλογο συνολικά. Ο Ελ Γκάζι αποστασιοποιήθηκε ρητά από τρομοκρατικές ενέργειες όπως αυτές που διέπραξε η Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες, οι οποίες οδήγησαν σε μια νέα κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα θύματα της επίθεσης και σε όλα τα θύματα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Δήλωσε επίσης ότι δεν αμφισβητεί το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου κατέστησε σαφές στον Ανουάρ Ελ Γκάζι ότι οι εργαζόμενοι του συλλόγου είναι δεσμευμένοι σε έναν κώδικα αξιών. Σε αυτόν τον κώδικα αξιών εμπεριέχεται μια ειδική ευθύνη προς το κράτος του Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό, όχι μόνο λόγω των γεγονότων του παρελθόντος στη γερμανική ιστορία, αλλά και λόγω της κοινής ιστορίας με ένα από τα ιδρυτικά μέλη της FSV και μέλος της εβραϊκής κοινότητας, Έουγκεν Σάλομον.

Δεδομένης της δέσμευσής του να υποστηρίξει τις αξίες του συλλόγου και τις τύψεις που έδειξε ο Ελ Γκάζι, και σύμφωνα με την κουλτούρα του συλλόγου να χρησιμοποιεί τα λάθη ως ευκαιρία για μάθηση, η Μάιντς του άνοιξε την πόρτα για να συνεχίσει τα καθήκοντά του. Ως εκ τούτου, ο Ανουάρ Ελ Γκάζι θα επιστρέψει σύντομα στις προπονήσεις και τις δραστηριότητες της Μάιντς».

Sportal Monday Live με το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός από το ΣΕΦ και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena»

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!