Από λασπόνερα σε ολοκαίνουργιο γήπεδο: Ο Μανέ βοηθάει ξανά την πατρίδα του (vid)

Σαντιό Μανέ

Από λασπόνερα σε ολοκαίνουργιο γήπεδο: Ο Μανέ βοηθάει ξανά την πατρίδα του (vid)

Κώστας Τόπας 12:31 - 05.01.2024

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Σαντιό Μανέ εγκαινίασε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο, το οποίο χρηματοδότησε ο ίδιος, στη γενέτειρά του, το Μπαμπαλί.

Ο Σαντιό Μανέ αγαπήθηκε ξανά αυτή την εβδομάδα στη γενέτειρά του, το Μπαμπαλί. Ο πρώην αστέρας της Λίβερπουλ εγκαινίασε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο, το οποίο χρηματοδότησε ο ίδιος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός της Αλ Νασρ μίλησε με περηφάνια στους παρευρισκόμενους. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ και σας καλωσορίζω στη γενέτειρά μου Μπαμπαλί, όπου ξεκίνησαν όλα. Στέκομαι εδώ με περηφάνια και χαρά σε αυτό το γήπεδο ποδοσφαίρου που πληροί τα πρότυπα της FIFA. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα ».

Πριν από δεκαοκτώ μήνες, ο Μανέ έπαιξε έναν αγώνα γκαλά στο Μπαμπαλί μέσα σε μια λασποβροχή. Τώρα η γενέτειρά του έχει και ένα πλήρες γήπεδο. Ο Σενεγαλέζος δώρισε στο παρελθόν χρήματα για την κατασκευή ενός νοσοκομείου, ενός βενζινάδικου, ενός ταχυδρομείου και μιας κεραίας 4G.

Συνολικά, ο Μανέ έχει ήδη διαθέσει περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ για εγκαταστάσεις στη γενέτειρά του, η οποία έχει περίπου 2.000 κατοίκους. Κάθε οικογένεια λαμβάνει και μηνιαίο επίδομα εβδομήντα ευρώ. Και τώρα υπάρχει και γήπεδο. 

«Αυτό το γήπεδο είναι για εσάς. Αναπτύξτε το ταλέντο σας, ζήστε τα όνειρά σας και ξεπεράστε τον εαυτό σας», είπε χαρακτηριστικά ο Μανέ.