Ράσφορντ και Γκαρνάτσο «υπέγραψαν» τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έλαντ Ρόουντ»
i

Μάρκους Ράσφορντ/Gareth Copley/Getty Images)

Ράσφορντ και Γκαρνάτσο «υπέγραψαν» τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έλαντ Ρόουντ»

Sportal newsroom 18:05 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 12.02.2023

Βρίσκοντας λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φύγει από το Λιντς με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της, επικρατώντας 2-0.

Τέσσερις ημέρες μετά το «ραντεβού» τους στο «Όλντ Τράφορντ», Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρήθηκαν ξανά. Αυτή τη φορά στο «Έλαντ Ρόουντ», σε ένα παιχνίδι που είχε τον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό, αλλά διαφορετική κατάληξη, με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκει τις λύσεις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και να επικρατεί 2-0.

Τεν Χαχ για Ράσφορντ: «Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ, έχει πολεμήσει γι' αυτό που είναι σήμερα» (vid)
PREMIER LEAGUE

12:06 - 28.01.2023

Τεν Χαχ για Ράσφορντ: «Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ, έχει πολεμήσει γι' αυτό που είναι σήμερα» (vid)

Ο Έρικ τεν Χαχ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Μάρκους Ράσφορντ παίζει με τη «δική του αυτοπεποίθηση» αντί να πάρει εύσημα για την καταπληκτική φόρμα του 25χρονου Άγγλου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λιντς ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, όμως από ευνοϊκή θέση ο Σάμερβιλ (4’) δεν μπόρεσε να ελέγξει πλήρως την πορεία της μπάλας και την έστειλε να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα.

Μετά από κάποιες μικροευκαιρείες εκατέρωθεν, ο Σάμερβιλ ήταν και πάλι ο παίκτης που έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ντε Χέα, στην 400ή συμμετοχή του στην Premier League, μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή της μπροστά στην εστία της Λιντς, ωστόσο ο Μελιέ απέκρουσε την προσπάθεια του Φερνάντες, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ που προέκυψε η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γάλλου γκολκίπερ, αφού πρώτα χτύπησε στο σώμα του Έιλινγκ.

Με ευκαιρία ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αυτή τη φορά για τη Λιντς. Και πάλι ο Σάμερβιλ ήταν ο παίκτης που απείλησε την εστία των «κόκκινων διαβόλων», με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ντε Χέα είχε ξανά απάντηση.

Με το ρυθμό να αυξάνεται και τις δύο ομάδες να αναζητούν το πολυπόθητο τέρμα, ήταν η σειρά της Γιουνάιτεντ να… αγγίξει το γκολ, ωστόσο στο σουτ που επιχείρησε στο 63’ ο Νταλότ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μελιέ.

Στο 80’, όμως, σημειώθηκε η φάση που έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των φιλοξενούμενων, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Λιουκ Σο ο Μάρκους Ράσφορντ έκανε με κεφαλιά το 1-0. Η Λιντς αναγκάστηκε να ανοιχτεί περισσότερο, σε αναζήτηση της ισοφάρισης, γεγονός που επέτρεψε στη Γιουνάιτεντ να βρει περισσότερους χώρους και να τους εκμεταλλευτεί στο 85’, όταν ο Γκαρνάτσο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους «κόκκινους διαβόλους».