Τα έχασε ο Γκουαρδιόλα όταν είδε τον Έντερσον να ντριμπλάρει άλα Κρόιφ (vid)

Έντερσον & Πεπ Γκουαρδιόλα

Τα έχασε ο Γκουαρδιόλα όταν είδε τον Έντερσον να ντριμπλάρει άλα Κρόιφ (vid)

Κώστας Τόπας 11:39 - 20.09.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, είχε μια λαμπρή αντίδραση όταν είδε τον Έντερσον να επιχειρεί την μυθική ντρίμπλα του Γιόχαν Κρόιφ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε την υπεράσπιση του Champions League της με μια νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα ομάδας, η οποία αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο, τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα των Πολιτών και γνώρισε την ήττα με 3-1.

Ωστόσο, υπήρξαν μερικές ανησυχητικές στιγμές για τον Γκουαρδιόλα, ειδικά με τον Έντερσον, ο οποίος σε μια φάση της αναμέτρησης προσπάθησε να δείξει σε όλους τις ικανότητες του. Ο Βραζιλιάνος είναι πιθανότατα ο καλύτερος κίπερ στον κόσμο με την μπάλα στα πόδια του, διαθέτοντας εξαιρετικό αριστερό πόδι.

Ο Έντερσον έχει «κρύο» αίμα και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αφού βγήκε εσπευσμένα έξω από την περιοχή για να απομακρύνει μια αντεπίθεση 30 μέτρα μακριά από το τέρμα του, άφησε τον Γκουαρδιόλα με την καρδιά στο στόμα.

Το σκορ ήταν 1-1 και αντί να δώσει πάσα, ο Έντερσον, πήρε ένα ρίσκο με μια κίνηση. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε επιχείρησε να κάνει την «Cruyff Turn», την μυθική ντρίμπλα του Γιόχαν Κροίφ, με την οποία ο παίκτης φέρνει τη μπάλα στο δεξί, και ξάφνου την πετάει στην αντίθεση κατεύθυνση και παίρνει στροφή 180 μοιρών, αφήνοντας τον αντίπαλό του να μην ξέρει τι τον «χτύπησε». 

Ο Έντερσον στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ντρίπλα, ωστόσο δεν είδε την μπάλα να καταλήγει σε αντίπαλα πόδια...