Ποτσετίνο: «Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί - Θα ψάξουμε ενίσχυση στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο»

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

© PrtScr

Ποτσετίνο: «Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί - Θα ψάξουμε ενίσχυση στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο»

Ιάσονας Τσίλης 20:04 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 10.12.2023

Μετά την ήττα της Τσέλσι από την Έβερτον με 2-0, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο μίλησε για την κατάσταση της ομάδας και για ενδεχόμενη ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η Τσέλσι δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Ο προπονητής των «μπλε» Μαουρίσιο Ποτσετίνο, έκανε δηλώσεις μετά τη λήξη της αναμέτρησης και τόνισε ότι δυσκολεύεται να εξηγήσει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, ενώ ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ποτσετίνο

«Για να νικήσεις πρέπει να σκοράρεις και εμείς σήμερα δεν ήμασταν δεν ήμασταν αποτελεσματικοί μπροστά στην αντίπαλη εστία. Είμαι πραγματικά πολύ απογοητευμένος. Δεν πήραμε καν τον βαθμό, τον οποίο αξίζαμε να πάρουμε.

Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Αυτό ήταν από τα παιχνίδια που έπρεπε να νικήσουμε. Πρέπει να αναλύσουμε την πραγματικότητα και να λύσουμε τα προβλήματα. Πρέπει να συζητήσουμε και να βελτιωθούμε στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Πρέπει να βελτιωθούμε. Μιλάμε για 4-5 μήνες, πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να σκοράρουμε αν θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Σήμερα παίξαμε καλά, κυριαρχήσαμε σε σημεία του αγώνα, κόντρα σε μια δύσκολη αντίπαλο όπως είναι η Έβερτον. Αξίζουμε τα εύσημα που ήμασταν καλύτεροι, αλλά έπρεπε να σκοράρουμε».

Για την συχνότητα με την οποία δέχεται γκολ η Τσέλσι: «Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Είναι 11 παίκτες στο γήπεδο και πρέπει να αποδώσουν. Το θέμα είναι γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Ο κόσμος μας θέλει πρωταθλητές, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αν θες να φτάσεις ψηλά, δεν αρκεί να παίζεις καλά. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας.

Τρέχουμε ένα καινούριο πρότζεκτ, είμαστε μια καινούρια ομάδα. Πολλές διαφορετικοί παράμετροι. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις κάτι νέο. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να δυναμώσουμε και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, έτσι ώστε να παίρνουμε τα αποτελέσματα που αρμόζουν σε μία ομάδα με το όνομα της Τσέλσι».

Για τον τραυματισμό του Τζέιμς: «Ένιωσε κάτι στον προσαγωγό του. Είναι πολύ άσχημο που έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμα τραυματισμό. Είναι σημαντικός για εμάς και ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου».