Όταν ο Ταρίκο αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Πογέτ και ετοίμαζε μηνύσεις επειδή δεν ήθελε να κάνει τεστ για Covid: «Είμαι λάτρης της ατομικής ελευθερίας»

O Ταρίκο και ο Πογέτ

Όταν ο Ταρίκο αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Πογέτ και ετοίμαζε μηνύσεις επειδή δεν ήθελε να κάνει τεστ για Covid: «Είμαι λάτρης της ατομικής ελευθερίας»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:15 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 13.11.2023

Ιδιαίτερο άνθρωπο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον Μαουρίσιο Ταρίκο, ο οποίος στο παρελθόν αρνήθηκε να ακολουθήσει τον Γκουστάβο Πογέτ, επειδή δεν ήθελε να κάνει τεστ Covid.

Μία πρόταση του Γκουστάβο Πογέτ ήταν αρκετή να φέρει τα πάνω - κάτω στο κατά τ' άλλα ήρεμο, μέχρι τώρα, κλίμα στην Εθνική Ελλάδας. Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τα ματς με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία, ο Ουρουγουανός τεχνικός υποστήριξε πως ο βοηθός του, Μαουρίσιο Ταρίκο, είναι απλήρωτος για οκτώ μήνες και ως εκ τούτου αρνήθηκε να παραβρεθεί στην προπόνηση της ομάδας.

Η αλήθεια είναι πως ο πρώην άσος της Τότεναμ αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου και αυτό αποτυπώνεται σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Εκείνο έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2021, όταν ακόμα ο κορονοϊός βρισκόταν σε έξαρση. Τι είχε γίνει λοιπόν τότε;

Στη 1η του συγκεκριμένου μηνός ο Γκουστάβο Πογέτ προσλήφθηκε από την Λα Κατολίκα και επέλεξε τους συνεργάτες που θα έχει μαζί του. Ο Ταρίκο, λοιπόν, αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και αφορμή στάθηκαν τα περίφημα τεστ για τον Covid. Ειδικότερα, ο Αργεντίνος θα έπρεπε να πετάξει με αεροπλάνο για να ταξιδέψει στη Χιλή και ο ίδιος αρνούνταν πεισματικά να το κάνει, επειδή πρώτα έπρεπε να προηγηθεί ένα PCR test.

Αργότερα, ο βοηθός του Ουρουγουανού απάντησε για τον λόγο της άρνησής του λέγοντας πως: «Είμαι ερωτευμένος με την ατομική ελευθερία. Ζω στην Ευρώπη και για να ταξιδέψω πρέπει να πάρω πολλά αεροπλάνα. Δεν συμφωνώ με την υποχρέωση να κάνω τεστ, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ επιβλητικό. Αυτό που με βάζουν να κάνω το θεωρώ διάκριση. Είχα την πρόθεση να βρεθώ εκεί, πάντα δούλευα με τον Γκουστάβο και έχουμε εξαιρετική σχέση, αλλά ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου συμφωνούμε με όλο αυτό που γίνεται. Μοιάζει τελείως άδικο!»

Η επίσημη θέση της ΕΠΟ για το θέμα Ταρίκο: «Παρά τις επανειλημμένες προτροπές ο κ. Ταρίκο αρνείται να λάβει ελληνικό ΑΦΜ»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:46 - 13.11.2023

Η επίσημη θέση της ΕΠΟ για το θέμα Ταρίκο: «Παρά τις επανειλημμένες προτροπές ο κ. Ταρίκο αρνείται να λάβει ελληνικό ΑΦΜ»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πήρε κι επίσημα θέση για την υπόθεση Ταρίκο, λέγοντας πως παρά τις επανειλημμένες προτροπές από μεριά της, εκείνος αρνείται να βγάλει ελληνικό ΑΦΜ.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν σταμάτησε εκεί. Αργότερα ανέφερε πως ετοιμαζόταν να καταθέσει μήνυση προς κάθε υπεύθυνο, λέγοντας πως δεν του επέτρεπαν να ασκήσει κάτι το οποίο ήταν δικαίωμά του. «Μίλησα με τους δικηγόρους μου και σκέφτηκα να πάμε το θέμα νομικά, προκειμένου να με αφήσουν να δουλέψω, κάτι που αποτελεί δικαίωμά μου».