Μαζουακού για Ολυμπιακό!
i

Αρτούρ Μαζουακού/ ©Intime

Μαζουακού για Ολυμπιακό!

Sportal newsroom 10:20 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 22.12.2022

Στην Τουρκία αναφέρουν πως ο Μαζουακού βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου της Μπεσίκτας, εμπλέκοντας τον Ολυμπιακό στο σενάριο απόκτησής του.

Μια μεταγραφική ιστορία που αφορά παίκτη από το παρελθόν αρχίζει να βγαίνει στην επικαιρότητα. Με πρωταγωνιστές τον Ολυμπιακό, την επικείμενη αποχώρηση του Αρτούρ Μαζουακού από την Μπεσίκτας και ένα φημολογούμενο ενδιαφέρον από πλευράς ερυθρολεύκων για έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ που έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Πως έχει η υπόθεση; Χθες η Μπεσίκτας έδινε αγώνα Κυπέλλου και ο Μαζουακού, που ανήκει στην τουρκική ομάδα, έμεινε εκτός αποστολής. Η «Sabah Spor» σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά την παρουσία του Κονγκολέζου αριστερού μπακ στους «αετούς» της Κωνσταντινούπολης. Και κάπου εκεί εμπλέκεται το όνομα του Ολυμπιακού.

«Στη λίστα του Ολυμπιακού μετά τη Χαλ μπήκε ο Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή λόγω της απόδοσής του και του συμβολαίου του στην Μπεσίκτας», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Κάπου εδώ να τονίσουμε πως η Μπεσίκτας έχει πάρει ως δανεικό τον Μαζουακού από τη Γουέστ Χαμ, δίχως να δώσει χρήματα. Συμφωνώντας απλά να πληρώσει ένα μέρος του συμβολαίου του, περίπου 800.000 ευρώ, με όρο τα 25 παιχνίδια. Αν ο έμπειρος μπακ τα φτάσει, αυτόματα η Γουέστ Χαμ θα έπαιρνε 2,2 εκατομμύρια ευρώ και ο παίκτης θα υπέγραφε για τρία χρόνια στην ομάδα της Τουρκίας.

Έως τώρα ο Μαζουακού έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια, με τη μισή σεζόν συμπληρωμένη. Έχει τον χρόνο για να φτάσει τα 25, πλην όμως αν πιστέψουμε τους Τούρκους, τούτη τη στιγμή κάτι τέτοιο είναι δύσκολο.

Ο Μαζουακού είχε περάσει από τον Ολυμπιακό τη διετία 2014-2016 έχοντας 51 συμμετοχές και φτιάχνοντας επί της ουσίας το όνομά του αγωνιζόμενος με τα ερυθρόλευκα.