Σκηνές χάους στο Μιλάνο: Αγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών Μίλαν και Παρί, μαχαιρώθηκε Γάλλος οπαδός (vids)

Μίλαν - Παρί Σεν Ζερμέν

i

PrtrScr

Σκηνές χάους στο Μιλάνο: Αγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών Μίλαν και Παρί, μαχαιρώθηκε Γάλλος οπαδός (vids)

Κώστας Τόπας 09:03 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 07.11.2023

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο Μιλάνο, μεταξύ των οπαδών των «ροσονέρι» και της Παρί Σεν Ζερμέν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματίες, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από μαχαίρωμα που δέχθηκε.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη μέρα της 4ης αγωνιστικής του Champions League. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η «τιτανομαχία» της Μίλαν με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «ροσονέρι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, μια και έχουν μόλις δύο βαθμούς στον 6ο όμιλο και «καίγονται» για το τρίποντο. Από την άλλη, οι Παριζιάνοι έχουν την ευκαιρία με το «διπλό» να κάνουν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

Λίγες ώρες πριν την μεταξύ τους σύγκρουση, οι οπαδοί των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια και προκάλεσαν σκηνές χάους στο Μιλάνο. Οι φίλοι των Παριζιάνων έφτασαν από την Δευτέρα (06/11) στην ιταλική πρωτεύουσα, εκεί όπου τους περίμεναν οι «tifosi» των «ροσονέρι».

Όπως αναφέρει η «Corriere della Sera», περίπου πενήντα ultras της Μίλαν επιτέθηκαν στους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν με κράνη και καπνογόνα. Σύμφωνα με μάρτυρες, οι οπαδοί των Ροσονέρι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Το ιταλικό δημοσίευμα τονίζει πως επρόκειτο για ενέδρα, που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στους Γάλλους οπαδούς που βρίσκονταν στην πόλη.

Στο σημείο επενέβησαν καραμπινιέροι και αστυνομία. Ο απολογισμός των επεισοδίων είναι ότι αρκετοί Γάλλοι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οπως αναφέρουν στην Ιταλία, ο οπαδός χτυπήθηκε δύο φορές από μαχαίρι. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε επίσης, όχι σοβαρά, ενώ τέλος ένας οπαδός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.