Οι οπαδοί της αντιπάλου της Ίντερ Μαϊάμι απαγορεύουν στην έδρα τους τις φανέλες του Μέσι! - Ειρωνεία για τον Αργεντινό με πούρα

Ο Λιονέλ Μέσι

i

© Intime

Οι οπαδοί της αντιπάλου της Ίντερ Μαϊάμι απαγορεύουν στην έδρα τους τις φανέλες του Μέσι! - Ειρωνεία για τον Αργεντινό με πούρα

Γιώργος Σακελλαρίου 17:47 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 15.07.2023

Οι οπαδοί της Σεντ Λούις τόνισαν ότι απαγορεύεται στο γήπεδό τους να φοράνε οι φίλαθλοι φανέλες με το όνομα του Μέσι. Δεν επιτρέπουν φανέλες της Αργεντινής της Μπαρτσελόνα, της Παρί, ακόμα και της Νιούελς Ολντ Μπόις.

Το ότι η άφιξη του Λιονέλ Μέσι έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν είναι κάτι καινούργιο.

Είναι ξεκάθαρο όχι μόνο από τις αντιδράσεις του κόσμου. Διάφορες επιχειρήσεις διαφημίζουν το όνομά του, ενώ συζητήθηκε και στο ΝΒΑ. Όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχει κάνει ντεμπούτο. Τις τελευταίες ώρες, πάντως, μία ανακοίνωση εξέπληξε τους πάντες στο Major League Soccer .

Σε δημοσίευση στους λογαριασμούς τους στα social media οι οργανωμένοι οπαδοί της Σεντ Λούις Σίτι, η ομάδα που θα φιλοξενήσει τα ξημερώματα της Κυριακής της Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι, ζητάνε να μην εμφανιστεί στο γήπεδό τους κανείς με φανέλα που θα έχει το όνομα του Λιονέλ Μέσι! Όποιος βρεθεί στο γήπεδο, θα πρέπει να φοράει φανέλα της ομάδας του Μιζούρι και μόνο! Η Σεντ Λούις χρησιμοποιεί το City Park στο Μιζούρι χωρητικότητας 22.500 θεατών.

Στο ποστάρισμά τους, λοιπόν αναφέρουν: «Η φανέλα της αντίπαλης ομάδας δεν επιτρέπεται. Είναι για τους οπαδούς της Σίτι! Για τον αγώνα στις 15 Ιουλίου (ξημερώματα Κυριακής στις 3.30 για την Ελλάδα), δεν επιτρέπονται φανέλες του Μέσι. Του Μαϊάμι, της Αργεντινής, της Μπαρτσελόνα, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Νιούελς Ολντ Μπόις και της Γκραντόλι». Για όσους δεν γνωρίζουν η Γκραντόλι είναι τοπικός σύλλογος του Ροζάριο, στην οποία ξεκίνησε μικρός να παίζει ποδόσφαιρο ο Μέσι. Ούτε της Γκραντόλι, λοιπόν…

Δείτε το ποστάρισμα: 

Η ανάρτηση έγινε γρήγορα viral και συγκέντρωσε κάθε είδους σχόλια και αντιδράσεις. Μετά από επιμονή ορισμένων, οι διαχειριστές του λογαριασμού των «St. Louligans», όπως αποκαλούνται οι οργανωμένοι του Σεντ Λούις, επιχείρησαν να τους απαντήσουν και εξήγησαν τους λόγους της ανακοίνωσης. «Για όσους αγχώνονται... Αυτό ήταν ΠΑΝΤΑ κανόνας για την εξέδρα των οπαδών μας. Δεν επιτρέπονται τα ρούχα της αντίπαλης ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί μόνο επειδή ο Μέσι είναι πολύ δημοφιλής και οι άνθρωποι φορούν τη φανέλα του περισσότερο από άλλους. Δεν είναι κανόνας μας, είναι ο κανόνας της ομάδας». Έγραψαν ακόμα: «Σοκ, το γεγονός ότι η εξέδρα των γηπεδούχων είναι μόνο για οπαδούς της οικοδέσποινας ομάδας»

Τα πούρα

Για το παιχνίδι, μάλιστα, κυκλοφορούν και πούρα έναντι δέκα δολαρίων το ένα. Στο ποστάρισμα ειρωνικά αναφέρεται: «Δεν είναι από την Κούβα, αλλά προφανώς ο Μέσι τα εγκρίνει».