Η Βραζιλία αγνοεί τη νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία
i

Βραζιλία - Ελβετία / © Intime

Η Βραζιλία αγνοεί τη νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία

Κώστας Τόπας 09:48 - 29.11.2022

Η Βραζιλία μοιάζει... ασταμάτητη σε Μουντιάλ, καθώς δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη μόνο απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία!

Με το υπέροχο γκολ του Κασεμίρο, η Βραζιλία επικράτησε 1-0 της Ελβετίας και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό που καταφέρνει να κερδίσει την Ελβετία.

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες είχαν κοντράρει τις δυνάμεις τους δύο ακόμη φορές. Αρχικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, όπου είχαν μοιραστεί από έναν βαθμό με το τελικό 2-2 και 68 ολόκληρα χρόνια, το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, για άλλη μια φορά στη φάση των ομίλων, όπου οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1.

Αφού ξεπέρασε τώρα το εμπόδιο της Ελβετίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η Βραζιλία έχει ακόμη ένα στόχο. Να κερδίσει τις δύο ομάδες που δεν το έχει καταφέρει έως τώρα. Την Πορτογαλία και την Ουγγαρία. Κόντρα στην πρώτη η «Σελεσάο» μετράει μία νίκη το 1966 με 3-1, αλλά και μία ισοπαλία το 2010 με 0-0, αμφότερες στη φάση των ομίλων. 

Με του Ούγγρους, οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν πάρει ούτε ισοπαλία, έχοντας υποστεί δύο ήττες. Πρώτα το 1954 (4-2) κι έπειτα 12 χρόνια αργότερα, το 1966 όπου και ηττήθηκαν ξανά με 3-1, για τη φάση των ομίλων. 

Ετσι, απομένουν μόλις δύο ομάδες, από τις συνολικά 27 που έχει καταφέρει να νικήσει η Βραζιλία και μένει να δούμε αν θα σπάσει κι αυτό το ρεκόρ η ομάδα του Τίτε.