Ο Νεϊμάρ ετοιμάζεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ του Πελέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)
i

Βραζιλία/©Intime

Ο Νεϊμάρ ετοιμάζεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ του Πελέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Κώστας Τόπας 08:34 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 06.12.2022

Ο Νεϊμάρ βρήκε ξανά δίχτυα στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι έχει την ευκαιρία να γίνει ένας ζωντανός θρύλος για την Βραζιλία.

Η Βραζιλία πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την επικράτηση με 4-1 επί της Νότιας Κορέας. Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα ήταν από τους πρωταγωνιστές της «Σελεσάο», καθώς πρόκειται για τους δύο από τους τρεις «συνδετικούς κρίκους» της αρχικής ενδεκάδας της Βραζιλίας της φάσης των «16» του Μουντιάλ του 2022, με αυτήν του 2018, με τον Καζεμίρο να συμπληρώνει την αλυσίδα.

Ο 30χρονος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν, επέστρεψε γρήγορα από τον τραυματισμό του και στην μόλις δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, εξασφάλισε μία θέση στο «Πάνθεον» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Κι αυτό διότι με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ο Νεϊμάρ βρήκε δίχτυα, για τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι που στην τεράστια ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας του καφέ, έχουν πετύχει μόλις δύο παίκτες: ο Πελέ και ο Ρονάλντο! Με αυτόν τον τρόπο ο Νεϊμάρ, ο δεύτερος σκόρερ της Βραζιλίας, έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα φορώντας το εθνόσημο στο στήθος και στα προημιτελικά κόντρα στην Κροατία θα έχει την ευκαιρία να «πιάσει» στην κορυφή τον θρυλικό Πελέ.

Από την πλευρά του και ο Τιάγκο Σίλβα θα έχει να θυμάται γι' αρκετό καιρό το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, καθώς με την ασίστ που έδωσε στον Ριτσάρλισον, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει μοιράσει ασίστ στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.