Μουντιάλ 2022: Η «δίψα» των ΗΠΑ για διάκριση

Μουντιάλ 2022: Η «δίψα» των ΗΠΑ για διάκριση

Κώστας Τόπας 11:28 - 21.11.2022 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 05.12.2022

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Η.Π.Α έχει κάνει άλματα προόδου τις δύο τελευταίες δεκαετίες και πλέον θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ οι παίκτες του Γκρεγκ Μερχάλτερ θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να χαράξουν μεγάλη πορεία. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν τις Η.Π.Α να λάμψουν με τις εμφανίσεις τους σε λίγες ημέρες…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2014

Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στη Βραζιλία το 2014, αφού δεν κατάφεραν να προκριθούν στη Ρωσία το 2018, οπότε φτάνουν στο Κατάρ με… δίψα για εκδίκηση. Και με τη λίστα των 26 παικτών που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά της Μέσης Ανατολής, με επικεφαλής τον Γκρεγκ Μπέρχαλτερ, ελπίζουν να προχωρήσουν πέρα από τη φάση των ομίλων. Να σημειωθεί ότι η καλύτερη θέση στην ιστορία της ήταν η 3η στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1930 στην Ουρουγουάη. Στην σύγχρονη ιστορία κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά το 2002 στα γήπεδα των Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας.

Με οδηγό τον Πούλισιτς

Η ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ κατέκτησε την 3η θέση με τρεις βαθμούς λιγότερους από Καναδά και Μεξικό και ισόβαθμη με την Κόστα Ρίκα που οδηγήθηκε στα μπαράζ. Ο απολογισμός ήταν 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και τα 21 γκολ ενεργητικό ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από τα 23 του Καναδά. Πρώτος σκόρερ των Η.Π.Α δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον μεγάλο αστέρα της Τσέλσι, Κρίστιαν Πούλισιτς, ο οποίος σκόραρε πέντε τέρματα.

Βέβαια, δίπλα στον Πούλισιτς στέκονται κι άλλοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές του ρόστερ, όπως ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Τέρνερ, ο δεξιός μπακ της Μίλαν, Ντεστ, οι μέσοι ΜακΚένι (Γιουβέντους), Άνταμς (Λιντς). Το ανερχόμενο αστέρι της ομάδας είναι ο επιθετικός του Ντάλας, Φερέιρα, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει το next big thing του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Tags: