Η Γαλλία πάει στη FIFA για να... κλέψει τη νίκη από την Τυνησία
i

Φάση από το Τυνησία - Γαλλία/©Intime

Η Γαλλία πάει στη FIFA για να... κλέψει τη νίκη από την Τυνησία

Sportal newsroom 15:52 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 01.12.2022

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας κατέθεσε αίτημα στη FIFA προκειμένου να αλλάξει το σκορ της αναμέτρησης με την Τυνησία για την τρίτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ.

Οι «μπλε» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στο ματς με τους Αφρικανούς. Το γεγονός ότι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16», οδήγησε το Ντιντιέ Ντεσάμπ στο να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του. 

Η Γαλλία ηττήθηκε με 1-0 με γκολ του Καζρί. Ο Αντουάν Γκριεζμάν ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά το γκολ που σημείωσε δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ μετά από εξέτασή του μέσω του VAR. Η γαλλική πλευρά ζητά να καταχωρηθεί ο αγώνας ως ισόπαλος αφού - σύμφωνα με τους ίδιους - η παρέμβαση του VAR έγινε με καθυστέρηση. Η Τυνησία έκανε τη σέντρα, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και έπειτα είδε το βίντεο ακυρώνοντας το γκολ του Γκριεζμάν. 

Σύμφωνα με την γαλλική πλευρά, η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο χρήσης του VAR από τη FIFA. Σε περίπτωση που το αίτημα της Γαλλίας γίνει δεκτό, τότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην κατάταξη των ομάδων. Η Γαλλία τερμάτισε πρώτη στον τέταρτο όμιλο έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Αυστραλία. Η Τυνησία κατέλαβε την τρίτη θέση και η Δανία ήρθε τέταρτη με έναν βαθμό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γαλλία θα αναμετρηθεί με την Πολωνία στη φάση των «16» της διοργάνωσης.