Ιαπωνία - Ισπανία: Οι «σαμουράι» για την πρόκριση, η «roja» για την πρωτιά
i

Ισπανία/©Intime

Ιαπωνία - Ισπανία: Οι «σαμουράι» για την πρόκριση, η «roja» για την πρωτιά

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:24 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Μετά το χαρακίρι κόντρα στην Κόστα Ρίκα οι Ιάπωνες θα αντιμετωπίσουν την πιο ισχυρή ομάδα του 5ου ομίλου.

Η Ιαπωνία έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα, ρίχνοντας στο ...καναβάτσο τη Γερμανία (2-1). Είχε τον έλεγχο του αγώνα κόντρα στην Κόστα Ρίκα αλλά στο τέλος «αυτοκτόνησε» και μπήκε σε περιπέτειες. Το μόνο αποτέλεσμα που της εξασφαλίζει το εισιτήριο για τους «16» είναι η νίκη. Αν έρθει ισόπαλη θα ενεργοποιηθούν τα κριτήρια ισοβαθμίας με την κατάσταση να είναι περίπλοκη. Με ήττα μένει εκτός. Όπως θα συμβεί αν έρθει ισόπαλη και κερδίσει η Κόστα Ρίκα. 

Ο Χατζίμου Μοριγιάσου δέχθηκε κριτική για τις αλλαγές που έκανε και απάντησε χθες: «Δεν το μετανιώνω. Το έκανα για να μειώσω την κούραση. Εκτιμώ πως παίξαμε ακόμα πιο γρήγορα από όσο παίξαμε με τη Γερμανία, απλά το τρικ που κάναμε τότε, γυρίζοντας σε σύστημα με 3 στόπερ στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, τώρα δεν έπιασε». Αμφίβολοι είναι ο Τομιγιάσου και ο Σακάι. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Γκόντα – Γιαμάνε, Γιοσίντα, Τομιγιάσου, Ναγκατόμο – Τανάκα, Μορίτα – Ντόαν, Καμάντα, Μιναμίνο – Ασάνο. 

Ποδόσφαιρο κυριαρχίας θα προσπαθήσουν να παίξουν ξανά οι Ισπανοί

Η Ισπανία δεν έχει το ίδιο άγχος. Διέσυρε (7-0) την Κόστα Ρίκα και μετά ήρθε ισόπαλη (1-1) με τη Γερμανία. Στο δεύτερο παιχνίδι κινδύνευσε αλλά φάνηκε να κάνει περισσότερη διαχείριση με στόχο να κρατήσει δυνάμεις για τη συνέχεια. Με νίκη τερματίζει πρώτη, με ισοπαλία προκρίνεται και αν δεν κερδίσει η Κόστα Ρίκα, παραμένει στην κορυφή. Σε περίπτωση ήττας μένει εκτός αν νικήσει η Κόστα Ρίκα ή αν επικρατήσει η Γερμανία και παράλληλα καλυφθεί η διαφορά τερμάτων, που πριν από την έναρξη των αγώνων είναι στο +8 υπέρ των Ισπανών.

Ο Γκάβι και ο Ρόδρι αισθάνονται ενοχλήσεις αλλά προπονήθηκαν. Στο όριο των καρτών είναι ο Σέρχιο Μπουσκέτς. Ο προπονητής της ομάδας Λουίς Ενρίκε είπε το φοβερό: «Μακάρι να πέσουμε στη Βραζιλία, για να πάρεις το Μουντιάλ πρέπει να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους».

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Ε. Γκαρσία (Ρόδρι), Λαπόρτ, Άλμπα – Κόκε (Γκάβι), Μπουσκέτς, Πέδρι – Όλμο, Μοράτα, Φ. Τόρες. 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, 2. Η καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου, 3. Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, 4. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6. Λιγότεροι βαθμοί ποινής σε όλα τα ματς του ομίλου: κάθε κίτρινη κάρτα τιμωρείται με 1 πόντο, οι δύο κίτρινες στο ίδιο ματς με 3 πόντους, ενώ η απευθείας κόκκινη κάρτα με 4 πόντους, 7. Κλήρωση.

Το παιχνίδι που θα γίνει στις 21:00 στο Khalifa International Stadium (45.857) θα σφυρίξει ο Βίκτορ Γκόμες από την Νότια Αφρική.