Οι κανονισμοί «ακύρωσαν» την κίνηση του Μπερνάρντο Σίλβα να μην πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του (vid)
i

Μπερνάρντο Σίλβα/©PrtScr

Οι κανονισμοί «ακύρωσαν» την κίνηση του Μπερνάρντο Σίλβα να μην πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του (vid)

Κώστας Τόπας 11:13 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 08.12.2022

Ο Μπερνάρντο Σίλβα αποφάσισε να μείνει εντός του των τεσσάρων γραμμών μετά το γκολ του Ράμος απέναντι στην Ελβετία. Μία κίνηση η οποία αποδείχθηκε πως ήταν λάθος.

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, έμεινε εντός γραμμών κοντά στο κόρνερ, προκειμένου να «εμποδίσει» τους Ελβετούς να κάνουν σέντρα στο παιχνίδι. Διαφορετικά, σε περίπτωση που κανένας Πορτογάλος, δεν βρίσκονταν εντός της ελβετικής πλευράς (από τη στιγμή που πανηγύριζαν όλοι μαζί στην εξέδρα), τότε η Ελβετία θα μπορούσε να είχε σκοράρει εύκολα.

Ωστόσο, η κίνησή του αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό που αφορά αποκλειστικά τις σέντρες ενός αγώνα, ορίζει πως πλην του παίκτη που την κάνει, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας πρέπει να βρίσκονται στο δικό τους μισό.

Σύμφωνα με την IFAB όταν όλοι οι παίκτες μιας ομάδας βρίσκονται εκτός γηπέδου, αυτό δε δίνει το δικαίωμα σέντρας στον αντίπαλο εκείνη τη στιγμή. Πρέπει οι παίκτες και των δύο ομάδων, πλην αυτού που πραγματοποιεί τη σέντρα, να βρίσκονται στο δικό τους μισό.

Ετσι, ο Μπερνάρντο Σίλβα θα μπορούσε να συμμετέχει κι αυτός στους πανηγυρισμούς με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, μιας και θα κινδύνευε να δει την ομάδα του να εκτίθεται με σέντρα και πιθανότατα ένα εύκολο γκολ που θα έφερνε την ισοφάριση για τους Ελβετούς.