Μουντιάλ 2022: Τα κορδόνια, το σλιπ και το φτύσιμο!
i

Νεϊμάρ/© Ιntime

Μουντιάλ 2022: Τα κορδόνια, το σλιπ και το φτύσιμο!

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:25 - 25.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο μέτριος σε απόδοση Νεϊμάρ έκλεψε την παράσταση για άλλους λόγους στο παιχνίδι Βραζιλία-Σερβία.

Η τηλεοπτική μετάδοση του συγκεκριμένου παιχνιδιού είχε δύο σκέλη. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τον Νεϊμάρ. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να τα συνδυάσει με επιτυχία σε μεγάλο βαθμό. Δουλεύω 22 συνεχόμενα χρόνια στην τηλεόραση και έχω πλέον την εμπειρία να διακρίνω κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες. Η μετάδοση ήταν πρόβα τελικού. Δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες στο Κατάρ. Προφανώς την ανέθεσαν στους καλύτερους από όσους εργάζονται στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός από τον σκηνοθέτη ήταν αψεγάδιαστοί οι οπερατέρ και η τεχνική ομάδα στο βαν. Τα κοντινά πλάνα, τα super slow και άλλα πολλά εκτελέστηκαν, βγήκαν στον αέρα με αρτιότητα. 

Οι υπεύθυνοι φρόντισαν να εστιάσουν στον Νεϊμάρ. Σαν να έκαναν γύρισμα για ντοκιμαντέρ. Το κορυφαίο σόου με τον σταρ της Βραζιλίας πραγματοποιήθηκε πριν οι δύο ομάδες επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Με το που εμφανίστηκε στη φυσούνα ο Νεϊμάρ η κάμερα ήταν συνεχώς μπροστά του και μετέδιδε ζωντανά κάθε του κίνηση. Εκείνος δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί. Ήταν συνεχώς δίπλα του ο φροντιστής της ομάδας και τον βοηθούσε. 

Του έδωσε tape για να καλύψει τους καρπούς. Το σορτσάκι είχε πέσει και φαινόταν από την πίσω πλευρά το σλιπ του Νεϊμάρ που κρατούσε την φανέλα και την φόρεσε δευτερόλεπτα αφού πάτησε στο χορτάρι! 

Ο Νεϊμάρ δεν δυσανασχέτησε δευτερόλεπτο. Συμπεριφερόταν χαλαρά και με άνεση σαν να βρισκόταν ακόμα μέσα στα αποδυτήρια. Σαν να μην υπήρχε κάμερα να τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα. Ο Τίτε, ο προπονητής του, ήθελε να του δώσει τις τελευταίες οδηγίες. Μόλις αντιλήφθηκε την κάμερα του μίλησε, βάζοντας το χέρι για να καλύψει το στόμα. 

Ο Νεϊμάρ δεν είχε δέσει τα κορδόνια των παπουτσιών του τη στιγμή που διαιτητής σφύριξε τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Γονάτισε και έκανε…χαλαρά τη δουλειά του τη στιγμή που οι Σέρβοι είχαν την μπάλα. Τον είδαν και άρχισαν να αλλάζουν πάσες για να καθυστερήσουν!!! Τίποτα ο Νεϊμάρ. Συνέχισε απτόητος. Με το πάσο του.  Αφού πέρασαν τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα, ίσως και παραπάνω, ο σούπερ σταρ σηκώθηκε. Ήταν πια έτοιμος να αγωνιστεί. 

Όταν η Βραζιλία σημείωσε το δεύτερο γκολ, ο σκηνοθέτης «έψαξε» τον Ντράγκαν Στοΐκοβιτς. Έπιασε το φτύσιμο του και αμέσως άλλαξε πλάνο. Ο προπονητής της Σερβίας υπήρξε τεράστιος ποδοσφαιριστής. Ήταν το 10άρι της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας στο Μουντιάλ του 1990. Την οδήγησε στην φάση των «8» όπου αποκλείστηκε από την Αργεντινή του Μαραντόνα στα πέναλτι. 

Ο Σέρβος προπονητής έδειξε τη δυσαρέσκεια του με αυτό τον τρόπο. Σαν να βρισκόταν ο ίδιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν ακόμα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Μετά ο σκηνοθέτης συνέχισε το …αφιέρωμα στον Νεϊμάρ. Το έκοψε λόγω του Ριτσάρλισον. Βρέθηκε τελικά κάποιος να επισκιάσει το πρώτο όνομα της Βραζιλίας. Για λίγο.