Το πάθημα έγινε μάθημα για τους Ισπανούς: Ο Λουίς Ενρίκε ανέθεσε στους παίκτες του να εκτελέσουν 1000 πέναλτι (vid)
i

Ισπανία/©Intime

Το πάθημα έγινε μάθημα για τους Ισπανούς: Ο Λουίς Ενρίκε ανέθεσε στους παίκτες του να εκτελέσουν 1000 πέναλτι (vid)

Κώστας Τόπας 11:55 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 06.12.2022

Ο Λουίς Ενρίκε θέλοντας η εθνική Ισπανίας να μην την πατήσει ξανά σε διαδικασία πέναλτι, μετά τον αποκλεισμό στο περασμένο Euro στη «ρώσικη ρουλέτα», έβαλε τους ποδοσφαιριστές να εκτελέσουν 1000 πέναλτι στον ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε μέχρι το Μουντιάλ.

Η Ισπανία είχε γνωρίσει πικρό αποκλεισμό στους «4» του περασμένου Euro από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλία στη «ρώσικη ρουλέτα» και ο Λουίς Ενρίκε δεν θέλει η ομάδα του να ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο. Γι' αυτό και ανέθεσε στους ποδοσφαιριστές του να εκτελέσουν 1000 πέναλτι στην προπόνηση με τις ομάδες τους, από το καλοκαίρι του 2021 ως και τις παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

«Τους είπα ότι πρέπει να εκτελέσουν τουλάχιστον 1000 πέναλτι όταν παίζουν στον σύλλογό τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έκαναν τις ασκήσεις τους. Η διαδικασία των πέναλτι δεν είναι λοταρία. Το αποτέλεσμα δεν εναπόκειται μόνο στην τύχη. Το να εκτελείς ένα πέναλτι σε τέτοιες καταστάσεις είναι στιγμή εξαιρετικής πίεσης. Γι' αυτό πρέπει να είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις την τεχνική και τις ικανότητές σου. 

Φυσικά, δεν μπορείς να προσομοιώσεις την ίδια πίεση στην προπόνηση, αλλά μπορείς να γίνεις καλύτερος στο να εκτελείς πέναλτι. Οι παίκτες στις προπονήσεις μας έχουν όλοι μάθει να εκτελούν και φυσικά, σε αυτή τη διαδικασία οι τερματοφύλακες παίζουν μεγάλο ρόλο, οπότε το κάνουμε και για να τους προπονούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση της Ισπανίας σε διαδικασία πέναλτι είναι αρνητική, καθώς σε τέσσερις περιστάσεις μετράει μόλις μία πρόκριση, αυτή στους «16» του Μουντιάλ του 2002 κόντρα στην Ιρλανδία. Στην ίδια διοργάνωση είχε γνωρίσει την ήττα στους «8» από τη Νότια Κορέα (3-5 πέναλτι), το 1986 τέθηκε νοκ-άουτ στα προημιτελικά από το Βέλγιο (5-6 πέναλτι), ενώ στο Μουντιάλ το 2018, γνώρισε τον αποκλεισμό στους «16» από τη διοργανώτρια Ρωσία (4-5 πεν.).