«Μάχη» στο Allianz Arena και στο βάθος... τίτλος

Τζουντ Μπέλιγχαμ και Λίον Γκορέτσκα

i

©Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

«Μάχη» στο Allianz Arena και στο βάθος... τίτλος

Δημήτρης Χούπης 09:15 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 01.04.2023

Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ έρχονται αντιμέτωπες στο «Allianz Arena» με τον νικητή να παίρνει προβάδισμα για τη «μάχη» του τίτλου.

Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα παίξουν «τη ζωή» τους στο Allianz Arena ενόψει της «μάχης» του τίτλου της Bundesliga. Η ομάδα του Μονάχου προέρχεται από την ήττα από τη Λεβερκούζεν, η οποία στην ουσία την έβαλε κάτω από τη Ντόρτμουντ στη βαθμολογία. Από την άλλη οι «Βεστφαλοί» προέρχονται από τη νίκη επί της Κολωνίας με 6-1 και σε περίπτωση που σήμερα (1/4) φύγουν με το διπλό από το Allianz Arena θα πάρουν  προβάδισμα ενόψει της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Οι «Βαυαροί» με νέο πλέον προπονητή, τον Τόμας Τούχελ, θέλουν να αφήσουν πίσω τα θέματά που, όπως φαίνεται, υπήρχαν στα αποδυτήρια και να μπουν ξανά στον ίσιο δρόμο, που θα τους φέρει πάλι στην κορυφή. Η φετινή χρονιά για την ομάδα του Μονάχου δεν έχει κυλήσει καλά, παρόλο που είναι μέσα σε όλους τους τίτλους. Η εικόνα των παικτών δεν πείθει και πολύ, κάτι που έκανε την διοίκηση των Βαυαρών να λύσει τη συνεργασία τους με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ενδεικτικό της σχετικά κακής εικόνας, είναι οι σερί ισοπαλίες πριν από δύο μήνες και οι δύο απρόσμενες ήττες από Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν

Η αιτία πίσω από τις... φτωχές επιδόσεις του Σανέ
BUNDESLIGA

23:28 - 27.03.2023

Η αιτία πίσω από τις... φτωχές επιδόσεις του Σανέ

Ο Λερόι Σανέ δεν βρίσκεται σε... καλό φεγγάρι και η Marca φαίνεται πως βρήκε την αιτία πίσω από τις κακές του επιδόσεις. Αυτή ακούει στο όνομα, Κάντις Μπρουκ, με το μοντέλο από την Αμερική να του έχει «κλέψει» τα μυαλά.

Εννέα αγωνιστικές λοιπόν πριν το τέλος θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, που αρχικά θα τους φέρει στην κορυφή, σε περίπτωση που φυσικά επικρατήσουν της Ντόρτμουντ, αλλά και να υπερασπιστούν αυτή τη νίκη. 

Από την άλλη η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς έχει εντυπωσιάσει μετά την επιστροφή των ομάδων από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Απολογισμός από τις αρχές του Ιανουαρίου στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα είναι εννέα νίκες και μία ισοπαλία με τη Σάλκε στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Η Ντόρτμουντ βλέπει μετά από χρόνια την Μπάγερν να μην είναι άτρωτη και θέλει αυτό να το εκμεταλλευτεί. Με ποιον τρόπο; Να την εκθρονίσει από την κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου μετά από το 2012, όπου ήταν και το τελευταίο της ομάδα της Βεστφαλίας. Παρόλα αυτά θέλει να πετάξει από πάνω της την κατάρα, αλλά και να σπάσει την παράδοση των συνεχόμενων ηττών από τους «Βαυαρούς». Η τελευταία νίκη της ήταν στον τελικό του γερμανικού Σούπερ Καπ του 2019 με 2-0. Έκτοτε σε εννέα ματς μετράει οχτώ ήττες και μία ισοπαλία (2-2), στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν η Ντόρτμουντ είχε «κλέψει» τον βαθμό από την Μπάγερν στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς παίζει ίσως τον μεγαλύτερο αγώνα της μετά από χρόνια. Η νίκη προφανώς και είναι ο μονόδρομος, καθώς σε περίπτωση που πάρει τους τρεις βαθμούς θα αυξήσει τη διαφορά από την Μπάγερν στους τέσσερις βαθμούς και θα μοιάζει έτοιμη για την κατάκτηση της Bundesliga έπειτα από το 2012.