Το απίστευτο ποσό που θα πρέπει να πληρώσει στον Τούχελ η Μπάγερν για να σπάσει το συμβόλαιο του

Τόμας Τούχελ

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images/Ideal Images

Το απίστευτο ποσό που θα πρέπει να πληρώσει στον Τούχελ η Μπάγερν για να σπάσει το συμβόλαιο του

Κώστας Τόπας 10:17 - 03.04.2024

Η Μπάγερν Μονάχου θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο του Τόμας Τούχελ.

Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και εβδομάδες και μάλιστα έχει ανακοινωθεί. Ο Τόμας Τούχελ θα φύγει από την Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της σεζόν, αν και υπάρχουν αξιοσέβαστες φωνές μέσα στον σύλλογο που απαιτούν να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, μιας και οι ελπίδες για την κατάκτηση του Champions League είναι ακόμα ζωντανός. 

Μέχρι στιγμής, δεν είχαν δοθεί ακριβείς λεπτομέρειες για το τι σήμαινε το «σπάσιμο» του συμβολαίου με τον προπονητή τους, αλλά η «Bild» αποκάλυψε τι θα σημαίνει για τον βαυαρικό σύλλογο, ο οποίος ήδη εργάζεται για την αντικατάσταση του και δεν θα είναι ο Τσάμπι Αλόνσο, παρόλο που αυτός ήταν το αγαπημένο πρόσωπο του διοικητικού συμβουλίου για να διαδεχθεί τον Γερμανό τεχνικό.

Συγκεκριμένα, ο Τούχελ θα λάβει αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη απόφαση του συλλόγου να λύσει το συμβόλαιό του, το οποίο είχε διάρκεια ακόμη μία σεζόν (μέχρι τον Ιούνιο του 2025), μη συμπεριλαμβανομένων των πιθανών μπόνους. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχει ο Τούχελ ο οποίος, αφού ο σύλλογος είναι αυτός που αποφάσισε την απόλυσή του, θα μπορέσει να αναλάβει άμεσα νέο σύλλογο, αφού δεν θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί την αποχώρησή του. 

Αυτήν τη στιγμή, η λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο της Μπάγερν περιλαμβάνει περιέργως τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, τον προκάτοχο του Τούχελ στον σύλλογο και που θα αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της Γερμανίας μετά το Euro, καθώς και τους Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι της Μπράιτον και τον Ραλφ Ράνγκινγκ ο οποίος είχε παρελθόν στη Λειψία.