Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Μπακασέτας έχασε πέναλτι πριν το ματς της Εθνικής Ελλάδας με τη Γεωργία (vids)

Τάσος Μπακασέτας

i

Τάσος Μπακασέτας/©Intime

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Μπακασέτας έχασε πέναλτι πριν το ματς της Εθνικής Ελλάδας με τη Γεωργία (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:06 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 28.03.2024

Ο Τάσος Μπακασέτας αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Γεωργία κι έτσι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από την «άσπρη βούλα» για πρώτη φορά μετά από περίπου οκτώ μήνες.

Στα πέναλτι... έσβησε το όνειρο της μεγάλης επιστροφής της Εθνικής Ελλάδας στο Euro.

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την ήττα από τη Γεωργία με 4-2 το βράδυ της Τρίτης (26/3) στη Τιφλίδα κι ενώ η κανονική διάρκεια κι η παράταση του αγώνα είχαν λήξει χωρίς τέρματα. Οι Τάσος Μπακασέτας και Γιώργος Γιακουμάκης αστόχησαν στη ρώσικη ρουλέτα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Μαμαραντασβίλι έπεσε σωστά και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία τη μπάλα στην εκτέλεση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, ενώ εκείνη του Έλληνα φορ κατέληξε άουτ χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση του Γεωργιανού πορτιέρε.

Αρκετοί είναι εκείνοι που βλέποντας τον Τάσο Μπακασέτα να αστοχεί στην πρώτη εκτέλεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναρωτήθηκαν από πότε είχε να χάσει πέναλτι ο 31χρονος μεσοεπιθετικός.

Η απάντηση είναι στις 30 Ιουλίου 2023. Περίπου οκτώ μήνες είχε να αστοχήσει από την «άσπρη βούλα» ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας αγωνιζόμενος τότε με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ στην Τραπεζούντα.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Μπακασέτας στο 82ο λεπτό του αγώνα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά νικήθηκε από τον Γιώργο Αθανασιάδη και παράλληλα έχασε την ευκαιρία να μειώσει για την Τράμπζονσπορ. Για την ιστορία η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 χάρη στα γκολ των Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον και Φαν Βέερτ. Για τους γηπεδούχος είχε μειώσει προσωρινά ο Μάξι Γκόμες ύστερα από ασίστ του Μπακασέτα.