Η Μπαρτσελόνα θα κινηθεί νομικά για το γκολ «φάντασμα» του Γιαμάλ (vid)

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

i

PrtScr

Η Μπαρτσελόνα θα κινηθεί νομικά για το γκολ «φάντασμα» του Γιαμάλ (vid)

Κώστας Τόπας 09:35 - 24.04.2024

Σύμφωνα με το καταλανικό ραδιόφωνο Rac1, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να καταφύγει στην δικαιοσύνη για να λάβει τις πλήρεις εικόνες και το ηχητικό του «Clasico» εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να καθορίσει εάν το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ έπρεπε να είχε μετρήσει.

Η Μπαρτσελόνα δεν το βάζει κάτω. Ο σύλλογος της Βαρκελώνης θα κινηθεί νομικά για να μάθει εάν το γκολ «φάντασμα» του Λαμίν Γιαμάλ έπρεπε να είχε δοθεί την Κυριακή (21/04) κατά τη διάρκεια του «Clasico» που ακυρώθηκε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (3-2).

Σύμφωνα με το καταλανικό ραδιόφωνο RAC1, οι Καταλανοί ζήτησαν επίσημα από την Ισπανική Ομοσπονδία (RFEF) ηχητικό και εικόνες του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα βγήκε στην αντεπίθεση αποφασίζοντας να κινηθεί νομικά η οποία θα αποφασίσει εάν θα αναγκάσει ή όχι την Ομοσπονδία να παραδώσει όλα τα έγγραφα που έχει.

Ο Λαπόρτα έτοιμος να το πάει στα άκρα

Τη Δευτέρα (22/04) η Ισπανική Λίγκα και η RFEF δημοσιοποίησαν τα ηχητικά ντοκουμέντα μεταξύ των διαιτητών και εκείνων του VAR για το ακυρωθέν γκολ που προκάλεσε τόση διαμάχη. Όμως, όλες οι συζητήσεις υπογραμμίζουν την αδυναμία των διαιτητών να προσδιορίσουν αν η μπάλα είχε περάσει εντελώς τη γραμμή του τέρματος, παρά το γεγονός ότι την έβλεπαν από πολλές οπτικές γωνίες. Ο διαιτητής λοιπόν δεν κατακύρωσε το γκολ, κάτι που εξόργισε τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα στο τέλος του αγώνα.

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Τζουάν Λαπόρτα δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του συλλόγου λέγοντας ότι είναι έτοιμος ζητήσει την επανάληψη του αγώνα. «Αν επιβεβαιωθεί ότι ήταν νόμιμος στόχος, θα προχωρήσουμε παραπέρα και δεν θα αποκλείσουμε να ζητήσουμε να επαναληφθεί ο αγώνας», είπε ο πρόεδρος της Μπάρτσα. «Θέλω επίσης να τονίσω ότι παρόλο που εστιάζουμε σε αυτή τη δράση, δεν συμφωνούμε σε άλλα αμφισβητούμενα γεγονότα όπου δεν ζητήθηκε η γνώμη του VAR»

Η διαιτησία δεν έπεισε ούτε τη Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας το τηλεοπτικό κανάλι αποδοκίμασε δύο κακές αποφάσεις του διαιτητή. Ενα φάουλ του Αντρέας Κρίστενσεν στον Τόνι Κρόος και επίσης ένα οφσάιντ από τη θέση του Πάου Κουμπαρσί στο γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ Η διαμάχη δεν φαίνεται έτοιμη να τελειώσει.