Ματέους: «Ο Μπεκενμπάουερ δεν είναι και στα καλύτερά του»

Φραντς Μπεκενμπάουερ

i

Photo by Gisela Schober/Getty Images

Ματέους: «Ο Μπεκενμπάουερ δεν είναι και στα καλύτερά του»

Νίκος Καλαμπάκας 20:12 - 22.08.2023

Η κατάσταση της υγείας του Φραντς Μπεκενμπάουερ συνεχώς επιδεινώνεται, όπως αποκάλυψε ο Λόταρ Ματέους.

Η κατάσταση της υγείας του θρυλικού Γερμανού ποδοσφαιριστή και προπονητή Φραντς Μπεκενμπάουερ επιδεινώθηκε, επιβεβαίωσε στα γερμανικά ΜΜΕ ο πρώην ποδοσφαιριστής Λόταρ Ματέους.

Σε δηλώσεις του για τον άλλοτε προπονητή του στην εθνική Γερμανία, ο Ματέους έφερε άσχημα μαντάτα: «Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν είναι και στα καλύτερα της υγείας του. Ο Φραντς έλεγε πάντα ότι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι η υγεία και δεν την έχει αυτή τη στιγμή»είπε ο ο θρυλικός παίκτης των «πάντσερ».

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν πολλές εικασίες για την υγεία του Μπεκενμπάουερ, ο οποίος θα γίνει 78 ετών στις 11 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Παγκόσμιος πρωταθλητής ως παίκτης (1974) και προπονητής (1990), ενώ ο Ματέους ήταν αρχηγός της ομάδας, αποσύρθηκε απότομα από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο ίδιος δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε πολλές δραστηριότητες και άπαντες αναρωτιόντουσαν γιατί συμβαίνει αυτό. Τελικά, όπως αποκαλύφθηκε, για λόγους υγείας, ο Μπεκενμπάουερ δεν συμμετείχε στην πρόσφατη συνάντηση πρώην μελών της εθνικής ομάδας της Γερμανίας του 1990, που έγινε στις 9 Ιουλίου στο Grassau am Chiemsee.

Για τους ίδιους λόγος μάλιστα, ο Μπεκενμπάουερ αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Βραζιλία για την κηδεία του φίλου του Πελέ στις αρχές της χρονιάς. Το γεγονός αυτό του είχε στοιχίσει αφού τους είχε συνδέσει χρόνια φιλία και ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον μεγάλο αστέρα της Βραζιλίας, στην τελευταία του κατοικία. 

«Θα ήθελα να το κάνω, αλλά δυστυχώς η υγεία μου δεν επιτρέπει τόσο μεγάλη πτήση. Στην καρδιά μου, θα συνοδεύσω τον φίλο μου στο τελευταίο του ταξίδι» είχε αναφέρει σε παλιότερή του συνέντευξη στην "Bild" ο πρώην ποδοσφαιριστής με το ψευδώνυμο Κάιζερ.

Η εβδομάδα εκατομμυρίων του Κέιν: Από την Μπάγερν σε μια ιστορική συμφωνία με την Skechers
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:01 - 19.08.2023

Η εβδομάδα εκατομμυρίων του Κέιν: Από την Μπάγερν σε μια ιστορική συμφωνία με την Skechers

Ο Χάρι Κέιν ζει το όνειρό του στο Μόναχο, μετά την μεταγραφή του στην Μπάγερν. Εκτός από τα εκατομμύρια ευρώ που έβαλε στον λογαριασμό του, ο Άγγλος φορ υπέγραψε και μια ιστορική συμφωνία με την Skechers Football.

Ο Μπεκενμπάουερ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1951 από τη Μόναχο 1860. Υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας από το 1965 έως το 1977, ενώ έκανε μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.