Μπερμπάτοφ: «Ποτέ δεν αντάλλαξα φανέλα στη ζωή μου όταν έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά υπάρχει μόνο μία εξαίρεση»

Ντιμιτάρ Μπερμπάτοφ

i

Μπερμπάτοφ / ©intime

Μπερμπάτοφ: «Ποτέ δεν αντάλλαξα φανέλα στη ζωή μου όταν έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά υπάρχει μόνο μία εξαίρεση»

Θάνος Λυμπερόπουλος • 15:14 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ αναφέρθηκε στο γεγονός πως ποτέ δεν ζήταγε φανέλα από άλλους ποδοσφαιριστές κι ούτε την έδινε αν του την ζήταγαν. όμως όπως σε όλες τις περιπτώσεις πάντα θα υπάρχει μια εξαίρεση κι αυτή δεν ήταν άλλη απ' το Φαινόμενο».

Ο Μπερμπάτοφ, ο οποίος έκανε και το πέρασμά του απ’ τη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, άφησε εποχή στα αγγλικά γήπεδα φορώντας την φανέλα της Τότεναμ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Φούλαμ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ολντ Τράφορντ, το ξεχωριστό στυλ του επιθετικού, τον έκανε δημοφιλή φιγούρα και μέχρι σήμερα οι οπαδοί της τον υμνούν ακόμα.

Υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Μπερμπάτοφ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο Community Shields, ένα Κύπελλο Αγγλίας κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

07:00 - 05.02.2023

Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μίλησε αποκλειστικά στο Sportal για τις ημέρες που ήταν κάτοικος Τούμπας, τις αναμνήσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του αλλά και φυσικά για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο BT Sport, ο Βούλγαρος επιθετικός μίλησε για το γεγονός ότι ποτέ δεν αντάλλαξε φανέλες με κανέναν ποδοσφαιριστή, αλλά έκανε μια εξαίρεση για τον σπουδαίο Βραζιλιάνο Ρονάλντο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ποτέ δεν αντάλλαξα φανέλα στη ζωή μου όταν έπαιζα ποδόσφαιρο. Γιατί; Δεν με ένοιαζε με ποιον έπαιζα. Προφανώς, τρέφω σεβασμό για όλους. Αλλά ήμουν πιο περιορισμένος και με ένοιαζε μόνο η νίκη.

Αλλά κάποια στιγμή, υπήρξε ένας παίκτης που ήθελα σαν τρελός τη φανέλα του κι αυτός δεν ήταν άλλος απ’ τον Ρονάλντο. Ήταν φανταστικός. Ολοι το ξέρουμε αυτό. Παίξαμε στο Μπερναμπέου με τη Λεβερκούζεν. Ήμουν πολύ ντροπαλός τότε, αλλά ήθελα τη φανέλα του. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 και σκόραρα.

Δεν είχα το κουράγιο και την άνεση να πάω να τον ζητήσω. Το ζήτησα λοιπόν από έναν συμπαίκτη μου που ήταν Βραζιλιάνος. «Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, πήγαινε κοντά του και φέρτην μου». Αυτό συμβαίνει μετά το παιχνίδι. Εντέλει μου την έφερε και ένιωσα μεγάλη χαρά.

Ο Μπερμπάτοφ αποκάλυψε επίσης ότι ήταν μεγάλος οπαδός του θρύλου της Νιούκαστλ Άλαν Σίρερ. Ανέφερε πως ήταν ο παίκτης που ήθελε να βάζει όλο και περισσότερα γκολ.