Μπούντιμιρ στο SPORTAL: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο για την Κροατία»
i

Άντε Μπούντιμιρ / via Twitter

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Μπούντιμιρ στο SPORTAL: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο για την Κροατία»

Για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, η Κροατία κατάφερε να αφήσει το στίγμα της. Μια χώρα που αριθμεί λιγότερους από 4 εκατ. κατοίκους έδειξε πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Και αυτό ακριβώς υποστήριξε ο Άντε Μπούντιμιρ, μιλώντας αποκλειστικά στο sportal.gr.

Η εθνική Κροατίας έκανε για ακόμα μια φορά την παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή να παραμιλάει, καθώς για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ πλασαρίστηκε στην κορυφαία τετράδα του κόσμου.

Το 2018 οι Κροάτες είχαν τερματίσει δεύτεροι, ενώ φέτος πήραν το χάλκινο μετάλλιο, αφού νίκησαν το Μαρόκο στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Για να αναλογιστεί κανείς το ποδοσφαιρικό επίτευγμα της χώρας πρέπει να κοιτάξει τον πληθυσμό της. Οι τελευταίες μετρήσεις μιλούν για πληθυσμό τριών εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ανθρώπων.

Ένα κομμάτι γης με λιγότερους ανθρώπους από ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να βγάλει μια φουρνιά ποδοσφαιριστών, τόσο ταλαντούχα, που αποδείχθηκε ικανή να προσπεράσει και να αποκλείσει υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στο ρόστερ της Κροατίας βρέθηκε και ο επιθετικός της Οσασούνα Άντε Μπούντιμιρ. Ο φορ που πριν 1.5 χρόνο έφτασε μια ανάσα από τη Μπαρτσελόνα, είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ζλάτκο Ντάλιτς και από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε βρίσκεται πάντα στις κλήσεις της εθνικής του ομάδας.

Θα έλεγε κανείς πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ήταν το... γούρι της Κροατίας, αφού στους αγώνες με την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, που κρίθηκαν στα πέναλτι ήταν εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Άντε Μπούντιμιρ, μετά τη νέα μεγάλη επιτυχία της πατρίδας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μίλησε στο SPORTAL για αυτό το τεράστια επίτευγμα.

«Είναι πραγματικά τεράστιο και απίστευτο αυτό που πετύχαμε και πάλι. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για όλους μας. Δείξαμε σε όλο τον πλανήτη πως παρά το γεγονός πως είμαστε μια τόσο μικρή χώρα, αλλά έχουμε μεγάλη καρδιά και για εμάς τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πραγματικά είναι τεράστιο όλο αυτό που ζήσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κροάτης διεθνής φορ, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία της χώρας του στη διοργάνωση.