Το τρίτο ημίχρονο του Κροατία - Μαρόκο (vids)
i

Παίκτες της Κροατίας / © Intime

Το τρίτο ημίχρονο του Κροατία - Μαρόκο (vids)

Sportal newsroom 20:16 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 17.12.2022

Όλες οι εξελίξεις μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα σε Κροατία και Μαρόκο, στην οποία νικητές βγήκαν οι παίκτες του Ντάλιτς.

Το Μαρόκο δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κροατία και έκλεισε τον «κύκλο» του στο Μουντιάλ με ήττα στον μικρό τελικό, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορική του πορεία στο Κατάρ.

Ρεγκραγκί: «Η ομάδα μου είναι στις κορυφαίες του κόσμου»

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί εξέφρασε την περηφάνια του για τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας πως η ομάδα του ανήκει πλέον στους κορυφαίους του κόσμου.

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, τα έδωσαν όλα μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα μάθουμε από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να επιστρέψουμε πιο δυνατοί.  Είμαστε χαρούμενοι. Ανήκουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. κόσμο. Δώσαμε καλή εικόνα, δεν τα παρατήσαμε.»

Ντάλιτς: «Το μετάλλιο μπορεί να είναι χάλκινο, αλλά έχει μία χρυσή λάμψη»

Από την άλλη, ο Ζλάτκο Ντάλιτς αφιέρωσε το συγκεκριμένο τρόπαιο σε όλο τον κροατικό λαό, τονίζοντας πως τα «back to back» μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα ήταν κάτι το εξαιρετικό.

«Το μετάλλιο μπορεί να είναι χάλκινο, αλλά έχει μία χρυσή λάμψη. Ήταν δύσκολο, αλλά ήταν και υπέροχο. Αυτό το μετάλλιο είναι για ολόκληρο τον κροατικό λαό, όλους αυτούς που μας ακολουθούν και μας αγαπούν. Το να παίρνεις δύο μετάλλια σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα στη σειρά είναι κάτι φανταστικό. Συγχαίρω τους παίκτες μου.»

Η απονομή των μεταλλίων 

Η Κροατία ήταν η μεγάλη νικήτρια του μικρού τελικού, όσον αφορά το φετινό Μουντιάλ, επικρατώντας με 2-1 του Μαρόκου, στο γήπεδο Αλ Χαλίφα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τζιάνι Ινφαντίνο απένειμε στους παίκτες του Ντάλιτς τα μετάλλια που κέρδισαν, με τους τελευταίους να το γιορτάζουν με την ψυχή τους.

Ο βοηθός του Ρεγκραγκί και η φωτογραφία με τον Μόντριτς

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Λούκα Μόντριτς δεν είχε φαν κλαμπ μόνο εκτός γηπέδου, αφού αποτελεί έναν παίκτη σύμβολο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι, ο βοηθός του Ουαλίντ Ρεγκραγκί έσπευσε να βγάλει μία φωτογραφία με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος διανύει τους τελευταίους του μήνες στην εθνική του ομάδα

Η στεναχώρια των μεν και η χαρά των δε 

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι λογικό ήταν να υπάρξει και ένα κοντράστ συναισθημάτων, με το τελικό σφύριγμα να φαίρνει στεναχώρια στους μεν και χαρά στους δε. Όταν ο Αλ-Τζασίμ έληξε το παιχνίδι, σύσσωμος ο πάγκος της Κροατίας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει την νίκη, την ώρα που η Μαροκινοί απογοητεύτηκαν με την ήττα από την κατά τα άλλα πανίσχυρη αντίπαλο.

O πανευτυχής Μόντριτς

Πως να μην είναι ευτυχισμένος ο Λούκα Μόντριτς; Μπορεί να μην κατέκτησε το «original» τρόπαιο, ωστόσο και μόνο που κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό, λέει πολλά. Ειδικά όταν αυτό πρόκειται για το τελευταίο του Μουντιάλ.

Τα highlights