Τέσσερις βασικοί της Μπριζ κινδυνεύουν να χάσουν τη ρεβάνς στην Τούμπα – Ανάμεσά τους και το βαρύ «πυροβολικό» των Βέλγων

Τέσσερις βασικοί της Μπριζ κινδυνεύουν να χάσουν τη ρεβάνς στην Τούμπα – Ανάμεσά τους και το βαρύ «πυροβολικό» των Βέλγων

Γιώργος Σακελλαρίου 20:28 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:30 - 10.04.2024

Η Μπριζ έχει τέσσερις παίκτες στο όριο καρτών κι αν δεχθούν μία την Πέμπτη, τότε θα λείψουν στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μεταξύ αυτών και ο 22χρονος Βραζιλιάνος φορ Ιγκόρ Τιάγκο.

Η Μπριζ προχώρησε σε μία ανάλυση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Παρουσίασε στοιχεία για τον «Δικέφαλο», αλλά το σημαντικό είναι σε ό,τι την αφορά, τέσσερις βασικοί της παίκτες είναι στο όριο κι αν δεχθούν το βράδυ της Πέμπτης μία ακόμα κάρτα, τότε θα χάσουν τη ρεβάνς στην Τούμπα σε μία εβδομάδα, όπου και θα κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Αυτοί είναι οι Μπράντον Μέχελε, Μαξίμ Ντε Κάιπερ, Φεράν Γιούτγκλα και Ιγκόρ Τιάγκο. Όλοι σημαντικοί παίκτες για τη Μπριζ και θα είναι καλό για τον ΠΑΟΚ, αν κάποιος δεν είναι παρών στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά αν δεν παίξει ούτε στη ρεβάνς ο Δανός εξτρέμ Σκοβ Όλσεν (είναι εκτός για τον αυριανό αγώνα), ο οποίος έχει 23 γκολ και 8 ασίστ την τρέχουσα σεζόν.

Ο Μέχελε είναι στόπερ, 31 ετών και φέτος έχει 50 ματς κι 6 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 23χρονος Ντε Κάιπερ, είναι αριστερός μπακ, η αξία του εκτιμάται στα οκτώ εκατ. ευρώ και φέτος έχει 4 γκολ και 12 ασίστ.

Ο 25χρονος περιφερειακός επιθετικός Φεράν Γιούτγκλα, είναι Ισπανός και έχει περάσει από την Ακαδημία της Εσπανιόλ, ενώ αγωνίστηκε και στη Μπαρτσελόνα! Μέτρησε μάλιστα 2 γκολ σε 9 εμφανίσεις. Την τρέχουσα περίοδο έχει σε 39 αγώνες, 8 γκολ κι 7 ασίστ.

Ο τέταρτος, που είναι στο όριο, ο Τιάγκο, αποκτήθηκε από τη Λουντογκόρετς και μετράει 26 γκολ σε 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Εχει παραχωρηθεί μάλιστα στη Μπρέντφορντ και θα μετακομίσει εκεί το καλοκαίρι, έναντι του ποσού των 33 εκατ. ευρώ…

Αν για παράδειγμα, δεχθεί κίτρινη ο Τιάγκο και δεν παίξει και στην Τούμπα ο Όλσεν, τότε στη Θεσσαλονίκη οι Βέλγοι δεν θα έχουν τα 49 γκολ που έχουν πετύχει φέτος…

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Μπριζ:

«Μετά την εντυπωσιακή μας νίκη επί της Άντερλεχτ την περασμένη Κυριακή, έχουμε αύριο τον εντός έδρας αγώνα στο UEFA Conference League με τον ΠΑΟΚ. Αυτός ο αγώνας σηματοδοτεί τη 15η ευρωπαϊκή αναμέτρηση για τον σύλλογο φέτος κι αναμένεται συναρπαστικός, αφού και οι δύο ομάδες στοχεύουν σε μια θέση στα ημιτελικά.

Η Μπριζ θ’ ανέβει ξανά στη σκηνή μετά από 9 σεζόν για έναν ευρωπαϊκό προημιτελικό. Έφτασε σε αυτό το στάδιο του UEFA Conference League τερματίζοντας πρώτη σε όμιλο με Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσίκτας και Λουγκάνο. Στους «16» απέκλεισε τη νορβηγική Μόλντε.

Νέα σημαντική απουσία για τη Μπριζ κόντρα στον ΠΑΟΚ – Η αποστολή των Βέλγων
CONFERENCE LEAGUE

18:29 - 10.04.2024

Νέα σημαντική απουσία για τη Μπριζ κόντρα στον ΠΑΟΚ – Η αποστολή των Βέλγων

Ο τεχνικός της Μπριζ Νίκι Χάγεν ανακοίνωσε την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι εκτός από τον Δανό εξτρέμ Σκοβ Όλσεν, δεν υπολογίζει και τον βασικό γκολκίπερ Σιμόν Μινιολέ.

Η Μπριζ και ο ΠΑΟΚ συναντώνται για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Και οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League τη σεζόν 2010-11. Τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, το σκορ ήταν 1-1. Στο Γιαν Μπρέιντελ ο Κουεμάχα έδωσε το προβάδισμα στη Μπριζ σε πάσα του Ντιράρ, αλλά 12 λεπτά πριν το τέλος, ο Μαλεζάς κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ σε πάσα του Βιεϊρίνια. Στο γήπεδο της Τούμπας οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια. Αλλά στο φινάλε, ο Σκέποβιτς μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-1.

Ο σύλλογος έχει διατηρήσει αήττητο σε έξι εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια με ελληνικές ομάδες μέχρι στιγμής. Επιπλέον, εάν νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα σήμαινε την 150ή νίκη του στην ευρωπαϊκή ιστορία (149W 78D 130L).

Στο παρελθόν δύο παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπριζ και του ΠΑΟΚ. Ο Ντιμίτρι Εμπουγιού (δεν έπαιξε επίσημο ματς με τον ΠΑΟΚ) και ο Τσέχος Μίκαελ Κρμέντσικ (με δικό του γκολ πήρε ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο το 2021).

Οι Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Γιούτγκλα και Τιάγκο κινδυνεύουν με τιμωρία. Θα χάσουν τη ρεβάνς εάν δεχθούν κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, όλες οι κίτρινες κάρτες θα μηδενιστούν πριν την έναρξη των ημιτελικών. Ο σύλλογος που φτάσει στα ημιτελικά, θα παίξει εναντίον του νικητή στο ζευγάρι Βικτόρια ΠλζενΦιορεντίνα.

Ο ΠΑΟΚ προηγείται αυτή τη στιγμή στην κατάταξη των ελληνικών playoffs. Στο παρελθόν, ο σύλλογος έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα, με τον πιο πρόσφατο τίτλο να έρχεται το 2019 και το εθνικό κύπελλο οκτώ φορές, με την τελευταία νίκη να έρχεται το 2021.

Αυτή τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ φτάνοντας στα προημιτελικά, ένα κατόρθωμα που πέτυχε επίσης το 1973-74 (Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης) και το 2021-22 (UEFA Europa Conference League). Με τον Ολυμπιακό εκπροσωπούν τους προημιτελικούς του UEFA Conference League ως δύο ελληνικοί σύλλογοι. Και οι δύο ομάδες θα έχουν αναμφίβολα έξτρα κίνητρο για να περάσουν στον τελικό, καθώς θα παιχτεί στην Ελλάδα.

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι ο 27χρονος Σέρβος Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο ακραίος επιθετικός έχει ήδη σκοράρει 6 φορές στη διοργάνωση. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς παίκτες με βελγικό παρελθόν: Ο Εκόνγκ έπαιξε στη Γάνδη τη σεζόν 2016-17, ο Μεϊτέ έπαιξε 1,5 σεζόν στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δόθηκε δανεικός στην Έουπεν τη σεζόν 2020-21 και ο Άλι Σαμάτα έπαιξε 6 σεζόν στη Γκενκ (2016-2020 και 2022-23) και στην Αντβέρπ

Αρκετοί παίκτες της Μπριζ μπορούν να πετύχουν αριθμό ορόσημο στον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

Ο Ράφαελ Ονιεντίκα μπορεί να παίξει τον 80ο αγώνα του για τη Μπριζ. Ο Μπαλάντα μπορεί να παίξει τον 25ο ευρωπαϊκό αγώνα του για την ομάδα. Θα μπορούσε να είναι ο 20ός ευρωπαϊκός αγώνας του Κάσπερ Νίλσεν. Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ μπορεί να παίξει τον 20ό ευρωπαϊκό αγώνα της καριέρας του. Έπαιξε 10 παιχνίδια για τη Μπριζ, 6 για τον Ολυμπιακό και 3 για τη Μπόντο Γκλιμτ».