Ο Κάλεντ Νάρεϊ άνοιξε λογαριασμό στη Σαουδική Αραβία (vid)

Κάλεντ Νάρεϊ

i

© PrtScr

Ο Κάλεντ Νάρεϊ άνοιξε λογαριασμό στη Σαουδική Αραβία (vid)

Ο πρώην εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Κάλεντ Νάρεϊ βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με τη νέα του ομάδα.

Το πρώτο του τέρμα πέτυχε ο Κάλεντ Νάρεϊ με τη φανέλα της Αλ Καλίτζ!

Εδώ και μερικές εβδομάδες, ο Γερμανός εξτρέμ αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, καθώς πήρε την απόφαση να αλλάξει πολιτείες και να γίνει κάτοικος Σαουδικής Αραβίας.

Χθες το βράδυ (22/9), η Αλ Καλίτζ αντιμετώπισε την Αλ Ακχούντ και πήρε τη νίκη με... λυτρωτή τον Νάρεϊ. Ο 29χρονος επιθετικός πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 60ο λεπτό (0-1). Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ με τους «κίτρινους».

Να θυμίσουμε πως στις 17 Ιουλίου του 2022, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με τον Γερμανό να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο. Οι εκπληκτικές επιδόσεις του 29χρονου ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας, «ανάγκασαν» τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ να εξετάσουν σοβαρά την περίπτωσή του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο «γάμος».

Όπως αποδείχθηκε, στη Φορτούνα ο Νάρεϊ βρήκε την… Ιθάκη του, καθώς σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε 8 γκολ και 15 ασίστ, όντας ο κορυφαίος δημιουργός της δεύτερης κατηγορίας. Στον ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τον παραπάνω άτυπο τίτλο, καταγράφοντας τη σεζόν 2022-2023, 35 συμμετοχές με 8 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. 

Φέτος πρόλαβε να καταγράψει ήδη άλλες έξι συμμετοχές στα προκριματικά του UEFA Conference League και το πρωτάθλημα, φτάνοντας έτσι τα 41 ματς.

Το πρόβλημα υγείας που στοίχισε στον Νάρεϊ το φινάλε της σεζόν και τον τελικό

Στις 13 Απριλίου του 2023 και στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λαμία για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (1-1), ο Νάρεϊ πραγματοποίησε το τελευταίο του ματς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα για τη σεζόν 2022-23, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. «Ο Γερμανός λόγω ενοχλήσεων στο αναπνευστικό εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων, οι οποίες αποτύπωσαν ευρήματα που συχνά εμφανίζουν άνθρωποι που πέρασαν με ή χωρίς συμπτώματα Covid-19 (μικροθρομβώσεις σε αγγεία του πνεύμονα). 

Βάσει του ανάλογου πρωτοκόλλου, ο ασθενής θα απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες για τουλάχιστον δυο εβδομάδες και θα λάβει φαρμακευτική αγωγή μέχρι η επανεξέταση να δείξει διάλυση των θρόμβων. Η κατάστασή του δεν εμπνέει περαιτέρω ανησυχία και ο Κάλεντ θα επιστρέψει σπίτι του μετά το πέρας και τον υπόλοιπων προληπτικών εξετάσεων», ήταν η αναλυτική ενημέρωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την κατάσταση του Γερμανού ποδοσφαιριστή.

Με αφορμή αυτήν την περιπέτεια, ο 29χρονος εξτρέμ απουσίασε από τα τελευταία σημαντικά ματς των play offs, όπως επίσης κι από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο ο μέχρι πρότινος παίκτης του ΠΑΟΚ δεν το έβαλε ποτέ κάτω, επέτρεψε στην αγωνιστική δράση ακόμη πιο δυνατός και πλέον είναι έτοιμος για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.