Τελειώνει του Νεϊμάρ στην Αλ Χιλάλ - «Πετάει» σήμερα για Σαουδική Αραβία, στα 100 εκατ. το κέρδος για την Παρί

Νεϊμάρ

i

©Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Τελειώνει του Νεϊμάρ στην Αλ Χιλάλ - «Πετάει» σήμερα για Σαουδική Αραβία, στα 100 εκατ. το κέρδος για την Παρί

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:47 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 14.08.2023

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Παρί Σεν Ζερμέν στην Αλ Χιλάλ, με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, να ταξιδεύει σήμερα στο Ριάντ για ιατρικές εξετάσεις.

Η αποχώρηση του Νεϊμάρ από τη Παρί Σεν Ζερμέν, φαίνεται πως είναι πλέον δεδομένη, αφού υπάρχει συμφωνία, τόσο μεταξύ Παρί και Αλ Χιλάλ, όσο και το ίδιου του ποδοσφαιριστή με την Αραβική ομάδα. Πληροφορίες της γαλλικής «l'equipe», αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος, θα πετάξει σήμερα(14/8) με προορισμό τη Σαουδική Αραβία και αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, πριν ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα. 

Η μεταγραφή θα φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ και μαζί με τα μπόνους, είναι ορατό το ενδεχόμενο να πλησιάσει ακόμα και τα 100 εκατομμύρια. Η συμφωνία του Νεϊμάρ με την Αλ Χιλάλ, αφορά συμβόλαιο δύο ετών, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Έτσι, για τα δύο χρόνια παρουσίας του στο Ριάντ, θα εισπράξει περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ.

Στα 31 του έτη, ο Νεϊμάρ αναμένεται να αγωνιστεί στον τέταρτο σύλλογο της καριέρας του, μετά το πέρασμα του από Σάντος, Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν. Αποχωρεί από το Παρίσι, έπειτα από έξι χρόνια και σημαντικές επιτυχίες. Φόρεσε τη φανέλα της γαλλικής ομάδας 173 φορές, σημειώνοντας 118 γκολ και 77 ασίστ. Με τη Παρί, κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Γαλλίας, 3 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ και 4 Σούπερ Καπ. Μπορεί να μην πέτυχε ίσως όσα ονειρευόταν τη στιγμή που άφηνε τη Μπαρτσελόνα, να γίνει δηλαδή το νούμερο ένα και να κατακτήσει το Champions League, όμως προσέφερε στην ομάδα του ό,τι του επέτρεπαν οι συνθήκες.

Με την μεταγραφή του στην Αλ Χιλάλ, εντάσσεται με τη σειρά του στο γκρουπ των αστέρων, που επέλεξαν τη προοπτική της Σαουδικής Αραβίας το φετινό καλοκαίρι. Θα συναντήσει έναν συμπατριώτη του, τον Μάλκομ, ο οποίος και αποκτήθηκε έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ζενίτ, αλλά και πολλούς ακόμη νεοφερμένους από το κορυφαίο επίπεδο. Ενδεικτικά τα ονόματα των Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Ρούμπεν Νέβες και Κουλιμπαλί

Ο Νεϊμάρ, φαίνεται έτοιμος να «ανοίξει» ένα νέο δρόμο στη καριέρα του, μετά από 10 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Νέο όμως δρόμο φαίνεται να επιλέγει και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία το φετινό καλοκαίρι, έχει προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές του ρόστερ και της φιλοσοφίας της.