Νέλσον Άλβες: «Το Μαρόκο είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη καρδιά. Δεν είναι πλέον πρώτη επιλογή ο Ρονάλντο»
i

Πορτογαλία/©Intime

Νέλσον Άλβες: «Το Μαρόκο είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη καρδιά. Δεν είναι πλέον πρώτη επιλογή ο Ρονάλντο»

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:30 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο πρώην διεθνής Πορτογάλος αμυντικός στηρίζει τον Γκονζάλο Ράμος και προειδοποιεί... για τους Αφρικανούς.

Αγωνίστηκε ως αμυντικός στην Πόρτο και στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Φόρεσε 11 φορές την φανέλα με το εθνόσημο και μίλησε στην «A Bola» για την πρόκριση της εθνικής Πορτογαλίας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Μαρόκο, το οποίο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι δηλώσεις του έχουν ενδιαφέρον καθώς αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στην Πορτογαλία εν όψει του επόμενου σημαντικού ματς με τους Αφρικανούς.  

Η Πορτογαλία έχει τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει το Μαρόκο;

«Το Μαρόκο είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη καρδιά! Παλεύει για κάθε σουτ σαν να είναι το τελευταίο του, πιέζει πολύ τον παίκτη που έχει την μπάλα. Είναι πολύ επικίνδυνο όταν παίζει στις αντεπιθέσεις. Έχει πολύ καλούς παίκτες ατομικά, σωματικά και τεχνικά, καλούς στο να ψάχνουν και να βρίσκουν διαδρόμους στον αγωνιστικό χώρο». 

Μπορεί η Πορτογαλία να φτάσει στον παγκόσμιο τίτλο;

«Ναι. Η εθνική Πορτογαλίας μπορεί να φτάσει στον τελικό. Έχει την ποιότητα γι' αυτό αλλά έχει και πολλή δουλειά μπροστά της. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να μειώσει την ευφορία μετά από αυτή. Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι όλα είναι καλά». 

Το να προσπεράσεις την Ελβετία με αυτόν τον τρόπο αυξάνει τις πιθανότητες για την επιτυχία στο επόμενο ματς;

«Η επιβλητική νίκη επί της Ελβετίας είναι ένα πολύ θετικό τονωτικό για να αντιμετωπίσεις το Μαρόκο. Οι Μαροκινοί έχουν κέφια και η Πορτογαλία προσπάθησε επίσης να ανεβάσει τα επίπεδα αυτοπεποίθησης και ηθικού με αυτό το αποτέλεσμα».

Θα ξεκινήσει ο CR7 κόντρα στο Μαρόκο;

«Δεν νομίζω... Ο προημιτελικός θα είναι χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα. Η εξαιρετική εμφάνιση του Γκονσάλο Ράμος σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο Ρονάλντο δεν θα είναι πλέον η πρώτη επιλογή».