Στη λίστα της Νιουκάστλ ο Νάγκελσμαν

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

i

Γιούλιαν Νάγκελσμαν/©Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/Ideal Images

Στη λίστα της Νιουκάστλ ο Νάγκελσμαν

Πάνος Κορομηλάς 19:16 - 28.02.2024

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει μπει στη λίστα της Νιουκάστλ, σε περίπτωση που λυθεί η συνεργασία της με τον Έντι Χάου το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η πορεία της Νιουκάστλ τη φετινή σεζόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική. Οι προσδοκίες μετά τη μεγάλη επένδυση από τους Σαουδάραβες αλλά και την εξαιρετική περσινή χρονιά, ήταν πολύ υψηλές.

Περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, οι «καρακάξες» βρίσκονται στη 10η θέση της Premier League, ενώ έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League.

Τα αρνητικά αποτελέσματα, έχουν φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση τον προπονητή, Έντι Χάου, ο οποίος υπενθυμίζεται πως στηρίχτηκε από τη νέα διοίκηση, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες.

Ωστόσο, οι φήμες για την αποχώρηση του από τον πάγκο της Νιουκάστλ το ερχόμενο καλοκαίρι γίνονται όλο και πιο έντονες, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται πιθανά ονόματα για τη διαδοχή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, μια πιθανή περίπτωση που εξετάζεται από την αγγλική ομάδα, είναι εκείνη του Γιουλιάν Νάγκελσμαν. Ο Γερμανός προπονητής ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο την εθνική ομάδα της χώρας του, με την προοπτική να την οδηγήσει έως το Euro 2024.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και μοιάζει δύσκολο να παραμείνει στο τιμόνι της Γερμανίας, καθώς όπως υποστηρίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει ή να επιστρέψει σε κάποιον σύλλογο.

Ως τώρα πάντως, έχει καθοδηγήσει τους Γερμανούς μόλις σε τέσσερα φιλικά παιχνίδια, με απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες.

Υπενθυμίζεται πως ο Νάγκελσμαν «έχτισε» το όνομα του μέσα από τα γήπεδα της Bundesliga. Ξεκίνησε ως προπονητής της Χόφενχαϊμ, όμως το 2019 μετακόμισε στη Λειψία, με την οποία έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Έμεινε μόλις για έναν χρόνο, πριν μετακομίσει στη Μπάγερν Μονάχου. με την οποία έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2022-23. Είχε 60 νίκες σε 84 αγώνες, πριν αποχωρήσει για να αναλάβει την εθνική ομάδα.

Αποκάλυψη από τον Μίντο: «Ο Σαλάχ θα παίζει στη Σαουδική Αραβία τη νέα σεζόν»
REST OF THE WORLD

16:25 - 28.02.2024

Αποκάλυψη από τον Μίντο: «Ο Σαλάχ θα παίζει στη Σαουδική Αραβία τη νέα σεζόν»

Την περίπτωση του Μοχάμεντ Σαλάχ έχει ξεχωρίσει η Αλ Ιτιχάντ, ωστόσο σε δύο «απόπειρες» της ομάδας από τη Σαουδική Αραβία, η πόρτα της Λίβερπουλ ήταν κλειστή. Παρολ΄αυτά ο Αιγύπτιος παραμένει διακαής πόθος της ομάδας του Μπενζεμά, η οποία θα επιμείνει και το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να πείσει τους «reds» να πουν το πολυπόθητο ναι.

Όσον αφορά τη Νιουκάστλ, περισσότερες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν. Σε περίπτωση πάντως που οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία, θα είναι η πρώτη φορά που ο Νάγκελσμαν θα κληθεί να εργαστεί εκτός των συνόρων της χώρας του.