Η Νιουκάστλ σκέφτεται (;) την κατασκευή νέου γηπέδου

Η Νιουκάστλ σκέφτεται (;) την κατασκευή νέου γηπέδου

Στέλιος Βαρδάκης • 23:07 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:08 - 08.12.2023

Η Νιουκάστλ καταστρώνει πλάνα για να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων και μια από τις λύσεις, φαίνεται να είναι η κατασκευή νέου γηπέδου, που θα αντικαταστήσει το ιστορικό «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Η Νιουκάστλ υπέστη βαριά ήττα από την Έβερτον με 3-0 και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο την τέταρτη Μάντσεστερ Σίτι

Η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που εξαγοράστηκε από τους  Σαουδάραβες, έχει φέρει και μεγαλύτερη ζήτηση στα εισιτήρια των αγώνων της Νιουκάστλ. Γι΄ αυτό τον λόγο, οι «καρακάξες» ψάχνουν τρόπο να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Sun, οι επικεφαλής του συλλόγου θέλουν να επεκτείνουν το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» κατά 13.000 χιλιάδες θέσεις, κάτι που θα έκανε τη χωρητικότητα του, 65.000 άτομα. Υπάρχει βέβαια και η ιδέα να κατασκευαστεί ένα εξ ολοκλήρου καινούριο γήπεδο.

Η διοίκηση των «Μάγκπις», έχει αναθέσει σε μια εταιρία να κάνει μια έρευνα, στην οποία θα συμμετέχουν οι οπαδοί της ομάδας, δίνοντας τους έτσι, μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, ώστε να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Για παράδειγμα, μία από τις ερωτήσεις της έρευνας είναι: «Αν είχατε την επιλογή, θα προτιμούσατε ένα ανακαινισμένο Σεντ Τζέιμςι Παρκ ή ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο για τη Νιουκάστλ;»

Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε τον πιο δύσκολο του αντίπαλο, ποιον θεωρεί τον κορυφαίο προπονητή και με ποιον κόουτς θα ήθελε να παίξει γκολφ! (vids)
PREMIER LEAGUE

11:36 - 08.12.2023

Ο Γκουαρδιόλα αποκάλυψε τον πιο δύσκολο του αντίπαλο, ποιον θεωρεί τον κορυφαίο προπονητή και με ποιον κόουτς θα ήθελε να παίξει γκολφ! (vids)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε σε μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερωτήσεις αποκαλύπτοντας πράγματα που μπορεί να απασχολούν όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Ωστόσο, η ιδέα της κατασκευής ενός νέου γηπέδου έχει φέρει αντιδράσεις από κάποιες σελίδες υποστηρικτών της Νιουκάστλ, καθώς δεν βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική να αλλάξει έδρα η ομάδα τους. 

Ο CEO της ομάδας, Ντάρεν Ίλς, δήλωσε σχετικά με την έρευνα: «Θα ρωτήσουν, για παράδειγμα: "Φανταστείτε να χτιζόταν ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο σε αυτή την περιοχή, τι θα σκεφτόσασταν;". Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε αυτό, πρόκειται για την κατασκευή αυτού του οικοδομήματος και τη λήψη αυτών των πληροφοριών από τους οπαδούς σχετικά με το τι θα κάνουμε στο μέλλον. Η όλη ιδέα είναι να εξετάσουμε την τέχνη του εφικτού. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τι είναι πραγματικά δυνατό; Ξέρουμε ότι έχουμε αυτή τη φανταστική τοποθεσία εδώ, τον καθεδρικό ναό στο λόφο, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε ζητήματα ορίων και δεν είναι τόσο απλό όσο αν είχαμε πολύ χώρο. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε»;

Υπενθυμίζουμε, ότι το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» είναι είναι από τα γήπεδα που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν αγώνες του EURO 2028 που θα φιλοξενηθεί στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.