Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους ο Ατάλ

Γιουσέφ Ατάλ

i

©Nice

Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους ο Ατάλ

Κώστας Τόπας 08:12 - 25.11.2023

Eλεύθερος αφέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση o Γιουσέφ Ατάλ, ο οποίος καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου στις 18 Δεκεμβρίου για πράξεις «πρόκλησης μίσους για λόγους θρησκείας».

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Νις ανακοίνωσε την απόφασή της ότι θέτει εκτός ομάδας μέχρι νεοτέρας τον Αλγερινό Γιουσέφ Ατάλ μετά από ποστάρισμα σντισημιτικού βίντεο στα social media που αφορούσε τη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα. Λίγο αργότερα, η Εισαγγελία της Νίκαιας άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά του Ατάλ με την κατηγορία της «υπεράσπισης της τρομοκρατίας».

Την Παρασκευή (24/11) έγινε γνωστό ότι ο αμυντικός της Νις, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης (23/11). Ο Αλγερινός διεθνής αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας».

Γι΄ αυτό το αδίκημα, ο Ατάλ κινδυνεύει με ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Εν αναμονή της απόφασης, απαγορεύεται η έξοδός του από την χώρα, «εκτός λόγων που συνδέονται με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες», διευκρινίζει το δικαστικό δικαστήριο της Νίκαιας. Ο Ατάλ θα πρέπει επίσης να καταβάλει εγγύηση 80.000 ευρώ εντός 15 ημερών. Να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε και στους δύο προκριματικούς αγώνες της Αλγερίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στις 16 και 19 Νοεμβρίου.